Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Bouwactiviteiten Noorderstraat 398 - 400 stilgelegd (persbericht 120 - 12 december 2006)

Voor de illegale bouwactiviteiten op het adres Noorderstraat 398-400 heeft de gemeente op 4 december een bouwstop opgelegd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de eigenaar, Mandril Vastgoed B.V. uit Opdam, ook een last onder dwangsom tot naleving van de bouwstop opgelegd. Bij iedere overtreding van de bouwstop moet EUR 20.000,- betaald worden tot een maximum van EUR 200.000,-.

Bouw- en Woningtoezicht constateerde de verbouwwerkzaamheden van het gemeentelijke monument op 4 december 2006. Deze bouwactiviteiten vonden zonder bouw- en monumentenvergunning plaats. De bouwwerkzaamheden zijn direct stilgelegd.

Door de (voorgenomen) omvang van de werkzaamheden en doordat van een vastgoedbedrijf een ander gedrag mag worden verwacht, hielden burgemeester en wethouders er rekening mee, dat de bouwstop overtreden zou worden. Daarom hebben zij besloten met ingang van 12 december 2006 de bouwstop met het opleggen van de last onder dwangsom te benadrukken.

Binnen een aantal weken bepalen burgemeester en wethouders wat er met het bouwwerk moet gebeuren. De mogelijkheden zijn het laten afbreken, gedogen of het legaliseren van het bouwwerk.