Ingezonden persbericht


Tilburg, 12 december 2006

Persbericht

Documentaire 'Over, maar niet voorbij'

Tsunami in Thailand met Kerst twee jaar geleden

Op Tweede Kerstdag aanstaande is het twee jaar geleden dat de tsunami grote delen van Azië teisterde. In totaal vielen er 290.000 doden. Thailand is een van de landen die zwaar werd getroffen.

Afgelopen zomer keerde een filmploeg terug naar Thailand en maakte er de documentaire "Over, maar niet voorbij". Deze heeft enerzijds als doel het herdenken van de Nederlandse slachtoffers van de tsunami, die hier destijds de Kerstvakantie doorbrachten en door de zeebeving werden overvallen. Nabestaanden vertellen over wat zij hebben meegemaakt en over de impact van de ramp en het verlies van dierbaren in hun leven anno 2006.

Anderzijds laat de documentaire zien hoe het nu gaat met de Thaise bevolking. In hoeverre is de wederopbouw op gang gekomen en hoe gaat het met de mensen zelf? Aan het woord komen zowel Nederlanders als Thai.

Mensen en hun verhalen staan centraal. Mensen die een natuurramp ieder op hun eigen manier verwerken. Maar voor hen allemaal geldt: de tsunami is over, maar niet voorbij.

Op 3 november werd de documentaire als première getoond aan meer dan honderd direct betrokkenen. Nederlanders, bij wie de tsunami op een of andere manier in het geheugen staat gegrifd. Zeker rondom de kerstdagen.

Informatie voor de pers
Wilt u rond de Kerstdagen een nieuwsitem maken rondom deze documentaire, neemt u dan contact op met Stichting Help Koh Phi Phi, Sabine Schilleman (voorzitter), telefoon: 06 51703966 of e-mail: S.Schilleman@gmail.com

Kijk ook op de website: www.help-koh-phi-phi.nl




---- --