B EN W BERICHTEN 2006 - 48 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 12 DECEMBER

Burgemeester

1. (12-12) Op woensdag 24 januari 2007 vindt in de Burgerzaal van het stadhuis een bijeenkomst plaats waarbij de vrijwillige politie en de volontairs extra aandacht krijgen voor hun werk voor de samenleving. De burgemeester zal als korpsbeheerder en tevens als gastheer de vrijwilligers toespreken en de vrijwilligersmedailles voor Openbare Orde & Veiligheid uitreiken. Ook zal door de korpschef de 'Vrijwilliger van het jaar' bekend worden gemaakt.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (12-12) Het College heeft het jaarverslag Leerplicht over het jaar 2005-2006 vastgesteld en doet hierover verslag aan de gemeenteraad

Wethouder Economie, Haven en Milieu

1. (12-12) Het college van B en W heeft besloten tot een interim beleid voor risicoafstanden bij aardgastransportleidingen. Het beleid moet voorkomen dat bij bouwinitiatieven in de buurt van hogedruk aardgastransportleidingen de gemeente voor onvoorziene toekomstige saneringskosten komt te staan. Het beleid houdt in dat een risicoanalyse wordt gemaakt voor plannen die een hoge prioriteit hebben en waar het risico op beschadiging van leidingen speelt. Het ministerie van VROM moet helderheid verschaffen over de regelgeving, maar wacht daar zolang mee, dat de gemeente zich genoodzaakt ziet voor sommige plannen een eigen interim beleid te formuleren.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (12-12) Het College heeft bij de DCMR Milieudienst Rijnmond een Milieuvergunning aangevraagd voor de Maastunnel. De huidige vergunning is verouderd en moet vernieuwd worden.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (12-12) B en W hebben besloten om de erfpachtconversie voor woningbouwcorporaties voort te zetten, overeenkomstig het huidige beleid (d.w.z. conversie in eeuwigdurende erfpacht).

2. (12-12) Burgemeester en wethouders hebben besloten het voorontwerpbestemmingsplan 'Terbregge-Oost' vrij te geven voor vooroverleg. Het plangebied wordt in het noordwesten begrensd door de Rotte met ten westen hiervan de wijk Hillegersberg. Ten noorden van het plangebied ligt het natuurgebied 'Lage Bergse Bos'. De zuidgrens wordt begrensd door de Terbregse weg en de oostgrens door het open gebied dat aansluit op de wijk Ommoord. Het bestemmingsplan is conserverend van aard.

3. (12-12) Het college heeft besloten tot conversie in eigendom van het erfpachtbestand van de woningcorporaties Stadswonen, SOR en Wooncompas. Deze conversie wijkt gedeeltelijk af van het huidige collegebeleid. Omdat deze corporaties reeds het grootste gedeelte van hun bestand in eigendom hebben, vindt de conversie in eigendom plaats.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (12-12) Het college heeft kennisgenomen van de rapportages over het vierde kwartaal van 2005 en het eerste en tweede kwartaal van 2006 van het project Rotterdam Centraal en besloten deze rapportages ter kennisneming aan de raad aan te bieden. De rapportages geven informatie over de voortgang van het project, de financiële stand van zaken en de projectcommunicatie.

2. (12-12) Het college heeft besloten het beleid ten aanzien van het gebruik van een eigen motorvoertuig voor dienstreizen aan te scherpen en de bruto vergoeding die daarvoor dient te worden toegekend per 1 januari te verhogen van E 0,28 naar E 0,37 per kilometer.

3. (12-12) Het college heeft besloten met ingang van 1 mei 2007 twee verdiepingen van het pand Vasteland 80 van de RET te huren voor de huisvesting van het hoofdkantoor van de dienst Sport en Recreatie.

4. (12-12) Het college heeft besloten het beheer en de uitvoering van de Strandwacht Hoek van Holland met ingang van 1 januari 2007 over te dragen van de gemeentelijke dienst Sport en Recreatie naar de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Deze organisatie is beter in staat de coördinatie tussen verschillende hulpverleningsdiensten en de gemeentelijke organisatie te verzorgen. Bovendien is deze organisatie in staat de kwaliteit en continuïteit van de strandbewaking te garanderen.

5. (12-12) Het college van B en W heeft besloten wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie te mandateren om namens het college besluiten te nemen over enkele zware disciplinaire straffen en enkele zware disciplinaire ontslagen op basis van het Ambtenarenreglement.

6. (12-12) Het college heeft besloten met ingang van 1 januari 2007 het pand Blaak 34 door de Servicedienst te laten huren ten behoeve van de Belastingdienst en de afdeling Juridische diensten van de Servicedienst.

Wethouder Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang

1. (12-12) Het college heeft de regeling maatschappelijke ondersteuning Rotterdam vastgesteld, waarin regelgeving is opgenomen over onder meer het persoonsgebonden budget, de voucher, de financiële tegemoetkoming en de eigen bijdrage. Daarnaast wordt de raad verzocht de verordening maatschappelijke ondersteuning Rotterdam technisch aan te passen.

Wethouder Participatie en Cultuur

1. (12-12) Het college van B en W heeft besloten om de directeur van de Bibliotheek Rotterdam toestemming te verlenen om de functie van voorzitter van de stichting NBD (Nederlandse Bibliotheek Dienst) te aanvaarden.

2. (12-12) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het uitvoeringsprogramma inburgering en educatie 2007-2010 "Meedoen door Taal" ter vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen. In Meedoen door Taal presenteert het college de ambitie en visie op het gebied van inburgering en educatie. Het stimuleren van alle inwoners om deel te nemen aan de samenleving is de belangrijkste doelstelling. Kennis van de Nederlandse taal en de Rotterdamse samenleving is daarbij een belangrijke voorwaarde. De gemeente biedt in deze collegeperiode (2006-2010) 20.000 Rotterdammers een traject gericht op taal en participatie.

3. (12-12) Het College stelt de gemeenteraad voor om een deel van het geld dat was bestemd voor de verbouwing van Nighttown in te zetten voor de doorstart van de stichting Live at Nighttown en de reorganisatie van Waterfront.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid

1. (12-12) Het college heeft besloten om op grond van de Algemene bijstandswet en de Invoeringswet Wet werk en bijstand rechtsvorderingen en zonodig beroep in te stellen voor een bedrag van E 56.159.

Schriftelijke vragen

1. (12-12) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. De heer A. Bonte (GroenLinks) over illegaal zinkafaval in de Rotterdamse haven.


---- --