Programmaraad Zuidoost Brabant vraagt reacties op radioadvies


BRABANT, 20061119 -- De Programmaraad Zuidoost Brabant heeft een voorlopig radioadvies uitgebracht. In dit advies zijn vijf nieuwe zenders opgenomen: Het gaat hier om Radio 100% NL, Radio Moonlight, X FM, FunX en Arrow Jazz FM. De programmaraad verneemt graag uw mening over dit advies.

Radio 100% NL heeft als doelstelling een radioprogramma uit te zenden dat voor ten minste 70% uit Nederlandstalige muziek bestaat. Wegens dit unieke format is deze zender een absolute meerwaarde binnen het radioadvies.
Ook Radio Moonlight is een unicum binnen het advies, op hun zender is onder meer ruimte voor volksmuziek en schlager.
X FM is dit jaar aan het advies toegevoegd omdat zij de enige zender in deze regio is waar 24 uur per dag dancemuziek wordt uitgezonden.
FunX onderscheidt zich door het uitzenden van multiculturele urban. Hierdoor is het een zender die volgens de programmaraad niet mag ontbreken binnen het radioadvies.
Arrow Jazz FM draait onder meer toegankelijke Jazz, en ook deze zender is door zijn unieke format een gewin op de radio.

De Programmaraad Zuidoost Brabant is door de gemeente aangesteld om kabelexploitanten te adviseren over een gedeelte van de zenders die zij op de kabel moeten doorgeven. Ten aanzien van het radioadvies gaat het om 32 zenders, onderverdeeld in een wettelijk pakket, een basispakket en een aanvullend pakket. De programmaraad adviseert namens de kabelabonnees uit 23 gemeenten, te weten: Asten, Bergeijk, Bladel, Boekel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nederweert, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Sint Oedenrode, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

De programmaraad probeert het radio advies zo evenwichtig mogelijk samen te stellen. Zodat ook u iets van uw gading kunt vinden. De programmaraad let erop dat o.a. nieuws, informatie, verstrooiing en cultuur voldoende vertegenwoordigd is in het pakket van zenders. Daarbij wordt rekening gehouden met duidelijke voorkeuren van een breed publiek, maar ook met meer specifieke behoeften van bepaalde doelgroepen.

De programmaraad adviseert namens u als kabelabonnee! Bent u het niet eens met het voorlopige advies, mist u een zender of bent u juist zeer tevreden? U heeft nog inspraak in wat er op de radio te horen zal zijn. Uw reacties en wensen over het voorlopige radioadvies zullen door de programmaraad worden meegenomen wanneer zij op 12 december vergadert over het definitieve radioadvies.

Bij deze nodigen wij ook u uit te reageren op het voorlopige advies. U kunt uw reactie voor 12 december sturen naar info@programmaraadzuidoostbrabant.nl. Op de website van de programmaraad, www.programmaraadzuidoostbrabant.nl vindt u het gehele advies en meer informatie over de Programmaraad Zuidoost Brabant.





Programmaraad Zuidoost Brabant