1e persbericht van woensdag 13 december 2006

Eindhoven, 13-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft woensdag rond 1.00 uur op de Cavallilaan een 36-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een melding was binnen gekomen dat in deze straat een personenauto tegen een andere auto zou zijn gereden. Toen de politie arriveerde zat de 36-jarige bestuurder nog in zijn auto. Hij was met zijn voertuig tegen een geparkeerde auto aangereden. Bij het aanspreken van de bestuurder bleek dat hij alcohol gedronken had. In de auto trof de politie verder medicijnen aan. Op het politiebureau werd bij de man een bloedproef afgenomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek en zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Verkeersongeval bromfietser en automobilist

Dinsdag vond rond 17.00 uur op de Hugo van der Goeslaan een ongeval plaats tussen een 36-jarige automobilist uit Geldrop en een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Eindhoven met bijrijder, een 26-jarige vrouw uit Eindhoven. De automobilist reed over de Hugo van der Goeslaan en kwam vanuit de Piuslaan. Toen hij op de Hugo van der Goeslaan een oprit wilde oprijden zag hij de bromfiets, die op dat moment in tegengestelde richting op het fietspad reed, over het hoofd. De bromfietsbestuurder is met hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Bergeijk: Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

De politie heeft woensdagochtend rond 3.00 uur een 44-jarige man uit Bergeijk in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor in de woning zijn 39-jarige vrouw en 23-jarige dochter bedreigd te hebben met de dood. De verdachte was onder invloed van alcohol toen hij de bedreigingen uitte. Hij is in verzekering gesteld.

Bladel: Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

De politie heeft dinsdagavond rond 22.15 uur een 47-jarige man uit Bladel in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor in de woning zijn 45-jarige vrouw met een mes bedreigd te hebben. Aanleiding was een ruzie in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Gemert: Politie houdt dronken automobilist aan

De politie heeft woensdagochtend rond 3.45 uur een 27-jarige man uit Mierlo aangehouden. Agenten zagen de man in een auto met flinke schade rijden op de Komweg. Uit onderzoek bleek dat de man kort daarvoor in Aarle Rixtel op de Helmondseweg met zijn auto tegen een hekwerk was gereden. Doordat het hekwerk gedeeltelijk op het fietspad lag raakte een 30-jarige man uit Helmond licht gewond. Hij reed op zijn bromfiets tegen het hekwerk aan. Op het bureau bleek dat de automobilist teveel gedronken had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Lage Mierde: Inbraak in woning

Tussen zondagmiddag 13.30 uur en dinsdagavond 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Roobeemd. Een raam aan de achterzijde werd opengebroken. Er werden een verwarmingsketel en twee douchekoppen weggenomen.

Veldhoven: Politie houdt controle fietsverlichting

De politie heeft woensdagmorgen tussen 7.30 uur en 8.30 uur op de Ceciliastraat een verlichtingscontrole gehouden. 70 fietsers werden gecontroleerd. Bij 30 fietsers bleek de verlichting niet in orde. Zij ontvingen een proces-verbaal.