Ingezonden persbericht


'FBI spam' ontdekt door BitDefender

BitDefender beschermt gebruikers tegen spamgolf gericht op Bayesiaanse filters

Boekarest, Roemenië, 13 december 2006: BitDefender(TM), de meerdere malen onderscheiden aanbieder van antivirus software en data beveiligingsoplossingen, waarschuwt gebruikers voor een nieuwe golf aan spam die zich richt op Bayesiaanse spam filters. Het verhoogde volume aan spam is een reactie op trainingen van de FBI tegen georganiseerde misdaad en het stoppen van spam in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De spam e-mails adverteren met de gebruikelijke mix aan drugs en software, maar bevatten nu valse adressen van afzenders, die de volgende kenmerken hebben: fbi war@ . . De eigenlijke inhoud wordt geleverd als een afbeelding, terwijl de body tekst is opgebouwd uit willekeurige woorden en zinnen om de filters die spam detecteren te misleiden.

"BitDefender's antispam software gaat in tegen de besmettingstechnieken die worden gebruikt in deze spamcampagne door juist de spamafbeeldingen te classificeren met behulp van een hoogwaardig algoritme dat we SID noemen, wat staat voor 'Spam Image Distance'," zegt Daniel Raduta, antispam onderzoeker van BitDefender. "De meeste van onze gebruikers krijgen hoogstwaarschijnlijk geen enkele van deze spam e-mails te zien. Het maakt echter wel duidelijk dat de georganiseerde cybermisdaad nauwlettend de activiteiten in de gaten houdt van de sterke arm. Je kunt je afvragen of deze activiteiten werkelijk van invloed zijn."

Over BitDefender

BitDefender is een globale marktleider van beveiligingsoplossingen en biedt binnen de antivirus-industrie de snelste en 's werelds meest effectieve lijn aan antivirus en email-beveiligingssoftware. Bovendien heeft BitDefender een standaard gezet bij detectie van actuele dreigingen en eenvoudig te installeren, te gebruiken en te updaten beveiligingssoftware. BitDefender levert beveiligingsoplossingen die beantwoorden aan de beschermingsvereisten van informaticaomgevingen van vandaag en biedt bescherming aan ruim 41 miljoen thuis- en bedrijfsgebruikers in meer dan 180 landen. BitDefender Antivirus is gecertificeerd door al de grote onafhankelijke recensenten in het antivirus 'veld', zoals ICSA Labs, Checkmark en Virus Bulletin en komt altijd als (één van) de best geteste scanners naar voren.

BitDefender, een afdeling van SOFTWIN, heeft haar hoofdkantoor in Boekarest, Roemenië en heeft afdelingen in Duitsland (Tettnang), Spanje (Barcelona) en de VS (Fort Lauderdale, FL.). Website: http://www.bitdefender.com

Perscontact

Jan Robijns

Open2Europe - PR Division

Tel: +33 1 55 02 14 69

mobile: +33 6 16 90 93 64

j.robijns@open2europe.com