Gemeente Lelystad

Ondertekening convenant Schoolbegeleiding Lelystad

Woensdag 13 december vondt de ondertekening plaats van het convenant Schoolbegeleiding Lelystad. Het convenant is ondertekend door wethouder Willem de Jager en een groot aantal Lelystadse schoolbesturen.

Samenwerking

Met het convenant wordt de samenwerking gecontinueerd van gemeente en schoolbesturen op het gebied van leerlingenzorg en onderwijs- en beleidsadvisering. Bovendien is daarbij afgesproken dat, zeker als het gaat om leerlingenzorg, net als voorheen gebruik wordt gemaakt van de diensten van de SBD IJsselgroep.

Wijziging wet

Het aangaan van een convenant is nodig omdat per 1 augustus de Wet op de Onderwijsverzorging is gewijzigd. De rijkssubsidie voor de onderwijsverzorging wordt sinds die datum niet meer verstrekt aan de gemeente, maar rechtstreeks aan schoolbesturen. Met het convenant willen de gemeente en de schoolbesturen de gezamenlijke intentie uitspreken ook de komende jaren te blijven samenwerken op gebied van schoolbegeleiding. Ook is de intentie uitgesproken dat de dienstverlening van de SBD IJsselgroep mede is afgestemd op het in Lelystad gevoerde lokale onderwijsbeleid.

---