Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Nieuwe Student wil ambitie en teamgeest

Vandaag start studentenorganisatie De Nieuwe Student haar campagne om de belangen van bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties te koppelen aan die van ambitieuze, gedreven en ondernemende studenten die in zichzelf én hun omgeving willen investeren. De Nieuwe Studenten willen hun kwaliteiten vanaf de eerste studiedag inzetten in de échte wereld om ervaring op te doen én hun steentje bij te dragen.

De Nieuwe Studenten uit het Middelbaar Beroeps- en Hoger Onderwijs hebben zich verenigd om een klimaat te creëren waarin studenten kunnen presteren en excelleren in de praktijk. Daardoor ontwikkelen ze de kwaliteiten die bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties in afgestudeerde studenten zoeken.

Door zich te verenigen kunnen De Nieuwe Studenten samenwerken met bedijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties om de participatie van studenten in de maatschappij te verbeteren. Stichting De Nieuwe Student wil af van het oude negativisme dat jaren rond studenten heeft gehangen.

Stichting De Nieuwe Student gaat studenten helpen bij het opzetten van een onderneming, bij het vinden van studierelevante bijbanen en bij het doen van vrijwilligerswerk, ook internationaal. Voorzitter Oliver van Loo: "Je zou kunnen zeggen dat veel organisaties blessures behandelen. Wij gaan topsporters creëren."

Van Loo benadrukt dat het niet om een nieuwe eliteclub gaat: "Cijfers zeggen ons niets. Wij zoeken naar excellente mentaliteit." De Nieuwe Studenten willen hun kwaliteiten delen en vanaf de eerste studiedag investeren in zichzelf én in anderen. Van Loo: "Liever een paar keer twee goede voetballers die zorgen voor een succesvol team dan één team van goede voetballers!"

Individuele studenten, studentenorganisaties, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties worden nadrukkelijk uitgenodigd bij te dragen aan, en te profiteren van een klimaat waarin ambitieuze studenten zich inzetten voor hun omgeving. Stichting De Nieuwe Student nodigt hen uit contact op te nemen via de website www.denieuwestudent.nl

_______________________________