Politie Gelderland-Midden

Gewonden in verkeer bij ongevallen

Publicatiedatum: 13-12-2006 9:18:12

Wageningen - In Wageningen zijn dinsdagochtend bij twee verkeersongevallen twee gewonden gevallen. De ongevallen vonden kort na elkaar plaats op de Diedenweg en de Churchillweg. Rond acht uur werd op de kruising van de Diedenweg met de Hollandseweg een 43-jarige fietsster uit Wageningen aangereden door een 59-jarige automobilist uit Wassenaar. De politie verdenkt de automobilist ervan geen voorrang te hebben verleend aan de fietsster. De Wageningse had na de aanrijding te kampen met heup- en nekklachten en is naar het ziekenhuis gebracht.
Even later, rond kwart over acht, vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Churchillweg met de Nijenoordallee. Daarbij werd een 31-jarige fietser uit Wageningen aangereden door een lijnbus, bestuurd door een 31-jarige man uit Kootwijkerbroek. De Wageningse fietser had door de aanrijding vermoedelijk een hersenschudding opgelopen en moest naar het ziekenhuis. De fietser wordt ervan verdacht bij rood licht vanaf de Churchillweg de kruising te zijn opgereden. Bovendien zou de man aan de verkeerde kant van de weg hebben gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster (73) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 13-12-2006 9:17:25

Oosterbeek - Een 73-jarige fietsster uit Wolfheze is dinsdagochtend in Oosterbeek gewond geraakt nadat ze was aangereden door een snorfietser. De snorfietser, een 42-jarige man uit Renkum, was ongedeerd gebleven. De fietser en de snorfietser reden achter elkaar over het fietspad van de Utrechtseweg van Oosterbeek richting Doorwerth. Ter hoogte van het Raadhuisplein wilde de Renkumer de vrouw inhalen. De twee raakten elkaar echter tijdens die manoeuvre waarbij de vrouw kwam te vallen en onder meer knielletsel opliep. Een omstander ontfermde zich over het slachtoffer en bracht haar naar de huisarts. Voorzover bekend was er voor de vrouw geen ziekenhuisopname nodig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---