Gemeente Maastricht

College start inspraak Campus Randwyck

Datum: 5/12/2006

Het College van B&W is voornemens medewerking te verlenen aan het jongste plan voor de Campus in Randwyck-Noord van Woningstichting Servatius. Aangezien het plan op een aantal onderdelen afwijkt van het geldende bestemmingsplan voor Randwyck-Noord, kan het pas worden gerealiseerd na een zogenoemde artikel 19-procedure ingevolge de Wet Ruimtelijke Ordening. Het College staat in principe positief ten opzichte van het voorliggende ontwerp, doch wenst eerst inzicht te krijgen in de mening van de omwonenden over het Campusplan, vóórdat er een definitieve beslissing wordt genomen over het volgen van een artikel 19-procedure. Daarom geeft zij het Campusplan vrij voor de inspraak.

Informatieavond

Op donderdag 14 december 2006 vindt er in de Klaekeburg te Heugem een buurtinformatieavond plaats. De aanvang is om 19.30 uur. Het bouwplan ligt gedurende de periode 7 december 2006 tot en met 4 januari 2007 ter visie bij het GemeenteLoket van Stadskantoor I aan de Randwycksingel 22. Schriftelijke reacties n.a.v. het bouwplan kunt u tot uiterlijk 4 januari 2007 sturen naar: Gemeente Maastricht, Projectburo SEB, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

Planontwikkeling

Sinds 1999 heeft Woningstichting Servatius op verzoek van de Universiteit Maastricht initiatieven ontplooid voor de ontwikkeling van een studentencampus, met onder andere kantoorruimtes en een sporthal in Randwyck-Noord. Het plan bestaat uit de bouw van onder andere 504 studentenkamers en -studio's, 48 kantoorunits, 48 zogenoemde short-stay- appartementen, 600 m2 commerciële ruimten, 600 m2 horeca en een grote sportaccommodatie. Woningstichting Servatius streeft ernaar om in april 2007 met de bouw te starten.