Gemeente Coevorden

Leerlingen houden Kerstfair

06 12 2006

COEVORDEN - Op De Nieuwe Veste in Coevorden wordt op donderdag 14 december een Kerstfair gehouden, ten bate van de stichting Doe Een Wens.

Naast glühwein, knieperties en een bezoek van de kerstman zijn van 16.00 tot 20.00 uur gezellige kraampjes aanwezig in het schoolgebouw aan de Van Heeckerenlaan, zoals van Bloemisterij Fleurke, Wereldwinkel Coevorden en diverse hobbyisten. Ook verkopen leerlingen hun zelfgemaakte producten, zoals vogelhuisjes en wordt de winnaar van de taartbakwedstrijd op de school bekendgemaakt. Dansschool Langford verzorgt dansdemonstraties, waaraan leerlingen van de school meedoen.

Het initiatief is dit jaar genomen door vier leerlingen uit 6vwo. Jelena Pobric, Frederiek Ahlers, Laura Kroon en Kirsten Sewuster hoorden dat de school geen plannen had om dit jaar geen Winterfair te gaan houden. `Dus besloten wij in het kader van het profielwerkstuk voor Economie om zelf iets op poten te zetten', vertelt Jelena. `Eigenlijk pas in februari, maar het kwam nu met de kerst een stuk beter uit. We hebben bewust gekozen voor de Stichting Doe Een Wens; zij zullen ook op de markt aanwezig zijn.' De vier meiden hebben al een mooi startkapitaal. Laura: `Vlak voor de herfstvakantie hebben wij op school een eetactie gehouden en dat leverde 1000 euro op. Nu loopt in samenwerking met de sectie Lichamelijke Opvoeding een sponsoractie en gaan leerlingen in het kader van `Students on Stage' het podium op om geld in te zamelen met acts.'

Belangstellenden die een kraam op de kerstmarkt willen of mee willen werken, kunnen mailen naar pwkerstfair@hotmail.com