Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 272

datum: 11 december 2006

Oorkonde en ZwerfAfvalPakker-speldje voor 8 actieve bewoners

De gemeente Amersfoort bedankt dit jaar wederom -samen met Stichting Nederland Schoon- actieve bewoners voor het schoonhouden van hun omgeving. Het gaat om mensen die vaak al jaren actief zijn in de eigen buurt om het zwerfafval op te ruimen. Op donderdag 14 december worden deze 'ZwerfAfvalPakkers' in het Oude Stadhuis (Stadhuisplein 5) van Amersfoort in het zonnetje gezet. Om 13.30 uur reikt wethouder Van Daalen van Beheer een oorkonde en een ZwerfAfvalPakker-speldje uit aan 8 bewoners.

Op 14 december bedanken tientallen gemeentes in Nederland mensen die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving vrij van zwerfafval te houden. Deze landelijke actie wordt georganiseerd door Stichting Nederland Schoon. De gemeente Amersfoort doet er graag aan mee. De wijkopzichters en wijkmanagers hebben gezamenlijk een lijst opgesteld van 8 mensen, waaronder 2 kinderen, die regelmatig op pad gaan om hun omgeving schoon te houden.

De 'ZwerfAfvalPakkers' zijn uitgenodigd om op 14 december om 13.30 uur naar het Oude Stadhuis te komen. Daar ontvangen zij als dank voor hun inzet een oorkonde en ZwerfAfvalPakker-speldje uit handen van wethouder Van Daalen van Beheer. De actieve bewoners die de gemeente Amersfoort en Stichting Nederland Schoon dit jaar op deze wijze willen bedanken voor hun goede inzet zijn: . De heer Bos
. Joran van de Werken
. Stefan van de Werken
. Mevrouw Tempelman
. Mevrouw Veenhuizen
. Mevrouw Van Essen
. Mevrouw Van Eden
. Mevrouw Geerts

Informatie: Caroline Hillen, communicatieadviseur voor de afdeling Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon: 469 42 69, e-mail: cpf.hillen@amersfoort.nl.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de uitreiking van de ZwerfAfvalPakker-speldjes op donderdag 14 december om 13.30 uur. Locatie: Oude Stadhuis, Stadhuisplein 5, Amersfoort.

---- --