Gemeente Leiden

Donderdag 14 december in het teken van 'ZwerfAfvalPakkers'

Op donderdag 14 december zetten de Stichting Nederland Schoon en de gemeente Leiden dertien Leidse inwoners in het zonnetje. Deze inwoners hebben zich dit jaar ingezet voor het schoonhouden van de leefomgeving in hun eigen buurt.. Zij ontvangen op 14 december het ZwerfAfvalPakkers' -speldje en de bijbehorende oorkonde uit handen van wethouder Marc Witteman (Ruimtelijke Ordening en Wonen).

Nederland Schoon is een samenwerkingsverband van overheid, bedrijfsleven en ANWB en houdt zich bezig met de preventie en bestrijding van zwerfafval. In 2005 behaalde Leiden een gedeelde tweede plaats in de top drie van schoonste gemeenten van Nederland, een wedstrijd die door de stichting was uitgeschreven. Doelstelling was om te laten zien hoe inwoners, ambtenaren, bestuurders en bedrijven kunnen samenwerken om de openbare ruimte schoon te maken en schoon te houden.

Een schone en opgeruimde stad is voor de gemeente Leiden een belangrijk thema. De gemeente blijft zich -samen met inwoners, winkeliers, organisaties en scholen- inzetten voor een opgeruimde en schone stad.

Noot voor de redactie (