Gemeente Soest

Zwerf Aval Pakkers

Datum: 12/12/2006

Gemeente Soest en Nederland Schoon bedanken Zwerf-afval-pakkers

De Gemeente Soest en de Stichting Nederland Schoon bedanken op donderdag 14 december 2006 inwoners die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. NederlandSchoon noemt deze vrijwilligers ZwerfAfvalPakkers (ZAP'ers).

Zij krijgen door het gemeentebestuur op deze dag een speciaal ZAP-speldje uitgereikt. Deze actie wordt dit jaar voor de tweede keer in Soest georganiseerd.

Op 14 december zetten tientallen gemeenten in heel Nederland mensen in het zonnetje, die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. Om 11.00 uur worden in de raadszaal van het gemeentehuis de ZwerfAfvalPakkers door wethouder Bert Krijger in het zonnetje gezet.

Soest heeft 15 inwoners genomineerd die op 14 december het ZAP-speldje en de bijbehorende oorkonde in ontvangst mogen nemen omdat zij zich regelmatig inzetten om hun omgeving schoon te houden.

Stichting Nederland Schoon

In het kader van het Convenant Verpakkingen III hebben de overheid (VROM), de gemeenten (VNG) en het bedrijfsleven (SVM.PACT, MKB Nederland en het VNO-NCW) afgesproken aandacht te geven aan het vraagstuk zwerfafval.

In het deelconvenant Zwerfafval hebben de partijen heldere en meetbare afspraken opgenomen over de reductie van zwerfafval in de komende jaren. Stichting Nederland Schoon is in 1991 opgericht door het bedrijfsleven, de overheid en belangenorganisaties als de ANWB.

© 2004-2006 Gemeente Soest - Disclaimer