Provincie Noord-Holland

Datum

13-12-2006

Onderwerp

Statencommissie discussieert over duurzame landbouw

Rienk vd Veen

Donderdag 14 december houdt de commissie Economie, Landbouw en Europa haar laatste hoorzitting van deze Statenperiode gewijd aan duurzame landbouw.

Met Jan Kastje als voorzitter heeft een werkgroep uit de commissie ELE in de bijna afgelopen Statenperiode het beleid van GS regelmatig tegen het licht gehouden. De werkgroep deed dat door in een drietal sessies, gespreid over de gehele Statenperiode, het oordeel te vragen van vertegenwoordigers van uiteenlopende organisaties. Doel van dit initiatief was zelfstandig kennis op te bouwen om een onafhankelijk oordeel over het GS-beleid te kunnen vormen. Tijdens de sessie van donderdag 14 december zal worden teruggekeken op de afgelopen statenperiode en beoordeeld worden in hoeverre de doelstellingen uit het collegeprogramma zijn gehaald. Ook zullen de Statenleden vooruitkijken naar de volgende statenperiode en discussieren hoe in de toekomst betrokkenen op de markt van biologische en duurzame producten een rol kunnen spelen bij de politieke oordeelsvorming van de staten op dit terrein.
Voor de laatste hoorzitting zijn uitgenodigd vertegenwoordigers van Biologica, de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw, LTO-Noord, biologische productengroothandel De Kweker, biologisch-dynamische boerderij Natuurlijk Genoegen, een super-marktketen en medewerkers van de provincie Noord-Holland. De bijeenkomst is in het Provinciehuis, Dreef 3, Haarlem en begint om 14.30 uur.