Gemeente Deventer

vuurwerkrestenactie Opgeruimd beginnen

Met de jaarlijkse vuurwerkrestenactie Opgeruimd beginnen

Van maandag 1 t/m vrijdag 5 januari 2007 kunnen de inwoners van de gemeente Deventer weer meedoen aan de jaarlijkse vuurwerkrestenactie `Opgeruimd beginnen'.

Maandag 1 januari kan men bellen van 10.00 tot 14.00 uur dan wordt het dezelfde dag (dus op Nieuwjaarsdag!) opgehaald. Maandag 2 januari tot en met donderdag 5 januari van 9.00 tot 16.00 uur; 's morgens bellen is 's middags ophalen. 's Middags bellen is de volgende dag ophalen. Bellen naar Boy Blindganger : tel. 0570 - 622210

Veiligheid staat voorop

Tussen de vuurwerkresten liggen vaak zogenaamde blindgangers, vuurwerk dat niet ontploft is en geen goede lont meer heeft. Door de troep op te ruimen voorkomen we ongelukken onder de experimenterende jeugd. Met deze simpele veegactie zijn we al gauw in staat om een handvol vingers en wat ogen te redden.

Bovendien willen we het nieuwe jaar beginnen met schone straten. Vuurwerk is mooi en spannend en het hoort bij oud en nieuw. Maar de rommel die er van komt geeft de buurt, soms maanden later nog, een verwaarloosde indruk. Daarom gaan we opgeruimd beginnen!

Samen de zorg voor een schone straat

Om de vuurwerkresten echt goed kwijt te raken is de hulp van bewoners onontbeerlijk. Daarom worden alle bewoners opgeroepen om zelf zoveel mogelijk vuurwerkresten bijeen te vegen. Wie de rommel niet kwijt kan in de grijze container kan `Boy Blindganger', het actiesymbool van de Deventer Schoon Familie (DSF), bellen.

Het moet wel een flinke bult vuurwerkresten zijn, minimaal een grote vuilniszak vol. Cambio haalt de rommel dan op en beloont de actieve bewoner met een pak nieuwjaarskoekjes. Leden van de Deventer Schoon Familie ontvangen bovendien zogenaamde Cambi's. Dit zijn munten waarmee men schoonmaakgereedschap en andere nuttige dingen kan kopen in de DSF-Shop.

Wie tijdens de actie lid van de Deventer Schoon Familie wordt ontvangt een gratis welkomstpakket met het waardevolle Cambi-spaarsysteem. Aanmeldingskaarten zijn te verkrijgen bij Cambio: tel. 622210 of email info@cambio.nl

`Opgeruimd beginnen' is een jaarlijks terugkerende actie van de `Deventer Schoon Familie', een initiatief van buurtbeheerbedrijf Cambio om burgers actief te betrekken bij het schoonhouden van de openbare ruimte.

Onder het motto `Niet zeuren, maar poetsen! nemen bewoners zelf verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van hun straat en grijpen zij op eigen initiatief naar de bezem om hun de stoep te vegen. Met een schone straat laten zij zien dat zij zorg hebben voor hun leefomgeving en, indirect, voor elkaar. Een schone straat versterkt gevoelens van eigenwaarde en veiligheid.

`Opgeruimd beginnen' is een actie van buurtbeheerbedrijf Cambio, met steun van GemeenteWerken en Circulus.

Publicatiedatum: 14-12-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 14 december 2006