Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 14 december

* FEYENOORD - WISLA-KRAKOW GOED VERLOPEN
ROTTERDAM - De UEFA-cup-wedstrijd tussen Feyenoord en Wisla-Krakow, die woensdagavond in het Feyenoordstadion werd gespeeld is goed verlopen. De politie Rotterdam-Rijnmond is tevreden over de maatregelen die zijn genomen om deze belangrijke voetbalwedstrijd een veilig en sportief verloop te geven. Ook de supportersscheiding tussen de aanhangers van beide clubs is succesvol verlopen. Bij Ahoy verzamelden zich ruim 1200 supporters van Wisla-Krakow, die daar met bussen en auto's in de loop van de woensdagmiddag en -avond arriveerden. In de middag bezochten een honderd Poolse supporters het winkelcentrum Zuidplein en het centrum van de stad. Dit verliep, op een enkel incident na, zonder problemen. Deze supporters werden onder begeleiding teruggebracht naar Ahoy waarna zij rond zes uur met bussen (pendelvervoer) naar het stadion zijn gebracht. In totaal zijn 21 arrestanten gemaakt, waaronder 3 Poolse supporters. Zij worden verdacht van onder andere: belediging, overtreding van de Algemeen Plaatselijke Verordening, wet ID, mishandeling, belemmering en voor het bezit van vuurwerk. De Poolse supporters zijn na de wedstrijd wederom onder begeleiding teruggebracht naar Ahoy, waarna zij richting Polen vertrokken.


* OVERVAL WONING
ROTTERDAM - De recherche van het district Noord stelt een onderzoek in naar een overval in een woning aan de Heulstraat, die woensdagmiddag plaatsvond. De overval vond plaats rond vijf uur toen een nog onbekende man aanbelde bij het gezin. Het zoontje deed open waarna drie mannen de woning binnendrongen. Onder bedreiging van een vuurwapen namen de overvallers een nog onbekend geldbedrag weg, waarna ze er vandoor gingen.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA INBRAAK IN SPEELGOEDWINKEL

ROTTERDAM-SCHIEBROEK - Een 16-jarige jongen uit Rotterdam werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden na een inbraak in een speelgoedwinkel aan de Peppelweg. Omstreeks drie uur kreeg de politie de inbraakmelding. Bij een onderzoek in de omgeving zag men op de Adrianalaan een aantal scooters, die elk een andere richting opreden. Een achtervolging werd ingezet die eindigde in een tuin op de Meidoornlaan, waar een scooterrijder ten val kwam. De bestuurder en passagier gingen er vandoor. Eén van hen, de 16-jarige jongen, werd na een achtervolging aangehouden. De andere kon ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachten.