Politie Groningen

Donderdag 14 december 2006

Provincie Groningen, 14-12-2006

Holwierde: politie houdt verdachte hakenkruisen aan

De politie heeft woensdag een 23-jarige inwoner van Holwierde aangehouden voor het plaatsen van hakenkruisen in zijn woonplaats. De man bekende in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 december tientallen hakenkruisen te hebben geplaatst. Hij verklaarde onder invloed te zijn geweest van alcohol en drugs en plaatste de symbolen als schreeuw om aandacht. Van een racistisch motief is dan ook geen sprake. Na verhoor is de man heengezonden. De politie heeft de zorg over de man overgedragen aan de hulpverlening. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zuidbroek: Duitser moet rijbewijs inleveren

Een 31-jarige man uit Bremen (Duitsland) moest woensdagmorgen zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met hoge snelheid over de A7. Tussen Oudeschans en Winschoten reed hij met een snelheid van ruim 200 km/uur. Bij Zuidbroek kon hij langs de kant van de weg worden gezet. Hij overschreed de maximum snelheid met 69 km/uur. Zijn Duitse rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: jongens met vuurwerk op zak

De politie heeft woensdagmiddag op een school aan de Maarsdreef drie jongens (13 en 14 jaar uit Stadskanaal en 13 jaar uit Musselkanaal) aangehouden die illegaal vuurwerk op zak hadden. Een medewerker van de school had de drie betrapt en alarmeerde de politie. Bij de jongens werden vier stuks illegaal vuurwerk aangetroffen. Die werden in beslag genomen. De jongens werden na hun aanhouding overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: vuurwerk leidt tot openstaande boetes

Een 29-jarige man uit Scheemda is woensdagavond in de Heuvelstraat aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk en het rijden tijdens een ontzegging. Tijdens controle bleek hij twee vlinderbommen in het portier van zijn auto te hebben. Ook bleek dat hij nog vier boetes open had staan, met een totaalbedrag van 1910 euro, of hij mocht 27 dagen in de cel doorbrengen. Hij koos voor dat laatste. Voor de vierde boete van 140 euro, kon ook zijn auto 28 dagen buiten gebruik gesteld worden. Tenslotte bleek dat hij nog een rijtontzegging had. De politie maakt proces-verbaal op. Voor zijn openstaande boetes werd hij ingesloten.

Winschoten: beschonken automobilist tegen boom

Een 55-jarige automobilist uit Bellingwolde is woensdagnacht op de Blijhamsterweg tegen een boom gereden. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Hij rook naar alcohol en in het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen om zijn alcoholpromillage en mogelijk drugsgebruik vast te kunnen stellen. In zijn auto werd circa 30 gram aan softdrugs aangetroffen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwolda: automobilist belandt in sloot

Een 41-jarige automobilist uit Scheemda is woensdagmorgen op de Kerkelaan licht gewond geraakt bij een ongeval. Hij had zijn auto niet onder controle en reed de sloot in. Hij liep alleen een wondje aan zijn hand op. Hij werd ter plekke onderzocht door
ambulanceverpleegkundigen. Zijn auto raakte total-loss en werd afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Nieuwe Pekela: kabeldiefstal bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Pekelwerk in Nieuwe Pekela zijn enkele honderden meters kabels weggenomen. De inbraak vond plaats tussen dinsdagavond en woensdagmorgen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Siddeburen: automobilisten raken rijbewijs kwijt

De politie heeft woensdag twee rijbewijzen ingevorderd. En 61-jarige man uit Sappemeer haalde op de N33 met hoge snelheid diverse andere automobilisten in. Een goede vaststelling van zijn snelheid lukte niet, waarop de achtervolging werd ingezet. Op de Ooster Zandenweg mag maximaal 60 km/uur worden gereden. Daar werd hij met een snelheid van 125 km/uur geklokt. Hij werd langs de kant van de weg gezet. Zijn rijbewijs had hij niet bij zich, maar bij zijn woning werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook een 42-jarige automobilist uit Wagenborgen was de klos. Hij reed met te hoge snelheid over de Oudeweg in Siddeburen, een 60-kilometerweg. Zijn snelheid werd vastgesteld op 113 km/uur. Ook deze man had zijn rijbewijs niet bij zich. Bij zijn woning werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen beide snelheidsduivels wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe Pekela: illegaal vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft woensdagmiddag in een café in Nieuwe Pekela illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie beschikte over informatie dat er in het café illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn. Onderzoek leverde tachtig vlinderbommen op. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Tegen de 52-jarige eigenaar van het café wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: man gewond door eenzijdig ongeval

Een 43-jarige automobilist uit Oude Pekela is woensdagmiddag op de Provincialeweg N366 gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Vermoedelijk is hij na meerdere stuurcorrecties in de linkerberm terecht gekomen. Door een stuurcorrectie kwam hij in een dwarsslip, schoot de rijbaan over en kwam in de rechterberm tegen een boom tot stilstand. De man was al uit de auto geklommen en had een hoofdwond. Hij werd ter plaatse onderzocht door ambulanceverpleegkundigen. De auto raakte flink beschadigd en werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: pony overlijdt na aanrijding

Een pony heeft woensdagmorgen een uitbraak uit een weiland langs de Winsumerweg in Groningen niet overleefd. Het dier liep plotseling op de weg en kwam tegen de zijkant van een 48-jarige automobilist uit Sauwerd. Een 41-jarige automobilist uit Rasquert kon het dier niet meer ontwijken en kwam frontaal met de pony in aanrijding. Het dier overleed ter plaatse. Het voertuig van de 41-jarige automobilist raakte zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie.

Groningen: meerdere autos botsen

Bij een aanrijding zijn woensdagmiddag op de kruising
Odenseweg-Osloweg in Groningen meerdere autos beschadigd geraakt. Een 37-jarige automobiliste uit Groningen zag een 31-jarige plaatsgenoot over het hoofd. Daarbij raakten beide autos elkaar. De 37-jarige automobiliste raakte vervolgens de auto van een 40-jarige man uit Finsterwolde. De Finsterwolder reed daardoor tegen de auto van een 52-jarige Stadjer. Deze Stadjer moest met nekklachten naar een ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: bromfietser gewond

Bij een aanrijding in de Oude Ebbingestraat is woensdagavond een 17-jarige bromfietser uit Groningen gewond geraakt. De bromfietser kwam uit de richting Grote Markt en reed richting Nieuwe Ebbingestraat. Een 37-jarige automobiliste uit Onnen wilde haar auto in een parkeervak zetten, maar zag de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. De jongen viel daarbij van zijn bromfiets. De container die de bromfietser vervoerde schoot los van de bromfiets en raakte een geparkeerde auto. De autoruit van deze geparkeerde auto raakte beschadigd. De jongeman is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: Drent uit de bocht

Een 42-jarige automobilist uit Roden is woensdagavond op het Hoendiep in Groningen van de weg geraakt. De man is met vermoedelijk te hoge snelheid een bocht ingegaan en kon zijn voertuig niet meer corrigeren. De automobilist kwam daardoor in de berm terecht en gleed vervolgens van een talud. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1709, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Boer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1338, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Niezijl, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 994, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 813, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.