Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie neemt ruim 2000 kilo illegaal vuurwerk in beslag
Publicatiedatum: 14-12-2006 10:56:12

Arnhem (regio) Het regionale vuurwerkteam van de politie Gelderland-Midden heeft woensdag een partij illegaal vuurwerk van ruim 2000 kilo in beslag genomen. Het gaat daarbij voornamelijk om zogenoemde Chinese rollen. Bij de in beslagname werd een 38-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van onder meer handel in illegaal vuurwerk. De inbeslagname was het resultaat van een onderzoek van ongeveer een maand.

Bij het onderzoek waren zoekingen gedaan in schuren en bergruimtes van woningen op verschillende plaatsen in de regio, waaronder een woonwijk in Arnhem-Zuid, Elst, Heteren, Duiven en in het Overijsselse Lettele. De partij vuurwerk zal in de loop van donderdag worden vernietigd. Het onderzoek naar de handel en wandel van de aangehouden Arnhemmer wordt nog voortgezet.

Garderen
Begin vorige week nam het regionale vuurwerkteam in Garderen al een partij illegaal vuurwerk in beslag van ruim 1000 kilo. Daarbij werd een 30-jarige inwoner van Garderen aangehouden. Bij de Garderenaar werden tevens twee wapens aangetroffen die onder de wapenwetgeving vallen. Het ging daarbij om een gasalarmpistool en een geweer. De politie was het vuurwerk en de wapens op het spoor gekomen na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Halt voor jongeren na opblazen brievenbussen

Publicatiedatum: 14-12-2006 10:55:02

Stroe - Twee jongens uit Stroe van twaalf en dertien jaar hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt wegens vernieling. De twee bekenden woensdag tegenover de politie dat ze eind november op de Stroeëerweg in hun woonplaats een tweetal brievenbussen hadden opgeblazen door middel van vuurwerk. De politie kwam de twee jongens op het spoor na een onderzoek aan de hand van enkele aangiften uit het dorp. De jongens toonden zich in hun verklaringen bereid tot schade vergoeding. Hoe ze aan het vuurwerk waren gekomen wilden ze niet vertellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Reprimande na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 14-12-2006 10:54:21

Ede - Een 21-jarige Edenaar is er donderdagochtend met een reprimande vanaf gekomen nadat hij was gepakt voor winkeldiefstal. Personeel van een zaak aan de Keesomstraat had gezien dat de Edenaar gel, deodorant, tandpasta en een tandenborstel had gepakt. Met de spullen zou hij vervolgens naar het toilet zijn gegaan waarna hij de spullen had gebruikt. Na gebruik zou hij de toiletartikelen hebben weggegooid. Nadat de politie was gewaarschuwd had de Edenaar de goederen inmiddels wel afgerekend. De zaak besloot daarop geen aangifte te doen. Van de politie kreeg de Edenaar een berisping waarna hij weg mocht. Van de zaak kreeg de Edenaar wel een toegangsverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053