Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Cliëntenbelang Utrecht toont zich enthousiast over invoering Wmo

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) treedt per 1 januari 2007 in werking. Deze wet neemt onder andere de uitvoering van de huishoudelijke zorg en ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers over uit de Algemene wet bijzondere ziektekosten (Awbz). De gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt hiermee verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van deze nieuwe wet.

Wat houdt de Wmo voor de inwoners van de gemeente in? De SWOA (Stichting Welzijn Ouderen Amerongen) en de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Leersum) organiseerden woensdag 13 december een voorlichtingsbijeenkomst over de Wmo, met medewerking van de plaatselijke ouderenbonden. Deze bijeenkomst vond plaats in Zorgcentrum De Ridderhof in Amerongen.

Na een algemene uitleg over de Wmo door mevrouw Molenaar van de Stichting Cliëntenbelang Utrecht, gaf wethouder Van Oostrum aan hoe de nieuwe wet in de gemeente wordt uitgevoerd. Mevrouw Molenaar toonde zich enthousiast over de wijze waarop de verantwoordelijke wethouder de Wmo had voorbereid. Vooral de intensieve wijze waarop de gemeente het afgelopen jaar met onder anderen de cliëntenvertegenwoordigers samen een visie heeft ontwikkeld, is bijzonder in de provincie Utrecht. Ook het feit dat de gemeente met veel zorgaanbieders werkt en er in de verschillende dorpskernen Wmo-loketten worden ingericht, oogstte waarding.