Gemeente Putten

Verspreiding Afvalwijzer 2007 (14-12-2006)
---

Putten, 14 december 2006

Woensdag 13 december 2006 is de Afvalwijzer 2007 huis-aan-huis verspreid. Dit gemeentelijke informatieboekje geeft informatie over de afvalinzameling van de gemeente Putten.

Bij de adressen met een nee/nee-sticker wordt de afvalwijzer niet bezorgd. Inwoners van Putten die de afvalwijzer niet hebben ontvangen, kunnen deze tijdens de openingstijden halen bij de receptie van het gemeentehuis (op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur). Ook kunnen zij de afvalwijzer raadplegen via de gemeentelijke website (www.putten.nl).

De afvalwijzer 2007 is iets uitgebreid ten opzichte van 2006. Zo is per afvalstroom aangegeven hoeveel het voorgaande jaar is ingezameld en is duidelijker uitgelegd hoe de aangeboden afvalstromen worden hergebruikt/verwerkt.

Wijziging in wijkindeling OPA

Door de toevoeging van de nieuwe woonwijk Bijsteren (wijk I, kleur paars), wordt deze inzamelwijk te groot om op één zaterdag het oud papier in te zamelen. Daarom is besloten om de bewoners van de wijk, gelegen tussen de Roosendaalseweg, de Van Geenstraat, de Groene Scheg en de Engweg vanaf 1 januari 2007 in te delen in wijk IV (kleur bruin). De bewoners van deze wijk ontvangen hierover een brief.

Nieuwe afvalstromen

Vanaf 1 januari 2007 kunnen inwoners frituurvet en frituurolie (vooralsnog gratis) inleveren bij het gemeentelijke afvalbrengstation. Zij dienen frituurvet/-olie aan te bieden in een plastic fles/flacon. Het ingeleverde frituurvet/-olie wordt gebruikt als biodiesel of biobrandstof in elektriciteitscentrales.

Ook staat in de afvalwijzer 2007 informatie over de proef met het gratis inleveren van kunststoffen, wat sinds 6 december 2006 mogelijk is.