ASVB, HOG en ConeGroup samen in ontwikkeling sportfaciliteiten

Asvb, hog en conegroup

ASVB, HOG en ConeGroup samen in ontwikkeling zwem- en vrijetijds-faciliteiten

Twello/'s-Heerenberg, 14 december 2006 - Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB), Holland Ontwikkel Groep (HOG), en ConeGroup - exploitant van geprivatiseerde zwem- en vrijetijdsfaciliteiten -bundelen hun krachten op het gebied van de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van sport-, cultuur- en vrijetijdsaccommodaties. Hiervoor start op 1 januari 2007 een nieuwe onderneming waarin beide bedrijven een belang van 50% hebben.
Het nieuwe bedrijf zal zich begin volgend jaar aan de markt nader voorstellen.

Met de oprichting van deze nieuwe onderneming wordt als één van de eersten in Nederland structureel ingespeeld op de groeiende vraag vanuit de markt om accommodatie-vraagstukken door één consortium te laten oplossen. Met name gemeenten stellen bij renovatie of nieuwbouw van zwem-, sport- en vrijetijdscentra steeds vaker de eis dat de ontwikkeling, bouw, financiering en exploitatie door één partij dient te worden uitgevoerd.

John Teunissen, algemeen directeur van de ConeGroup: 'Wij voerden met ASVB-bedrijven op ad-hoc basis al bouwprojecten uit en samen kwamen we al gauw tot de conclusie dat het beter was onze krachten te bundelen.'
Peter Steverink, lid van de concernraad van ASVB, is enthousiast over de nieuwe samenwerking. 'De ConeGroup is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van zwem- en vrijetijdsaccom-modaties. ASVB heeft kennis en ervaring op het gebied van ontwikkelen, bouwen en financieren van bouwprojecten, ook op het terrein van sport-, recreatie- en vrijetijdsfaciliteiten. Door de gekozen samenwerking zijn we in staat om een snelle en professionele groei te realiseren.'

ASVB is een internationaal opererende onderneming met 35 aangesloten bedrijven en 1.500 medewerkers, actief op het gebied van project- en gebiedsontwikkeling en de bouw. HOG is een houdstermaatschappij van een achttal zelfstandige projectontwikkelbedrijven met een ontwikkelportefeuille van circa EUR 500 miljoen.

De ConeGroup is een dynamische onderneming, actief in Nederland en Duitsland en exploiteert met 110 medewerkers circa 18 accommodaties, waaronder een (top)sportcentrum, een multifunctioneel sport- en cultureel centrum en overdekte en openluchtzwembaden.