Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Warnsveld - botsing fietser met bromfietser               |
Een 22-jarige fietser uit Vorden is woensdag 13 december bij een aanrijding gewond geraakt toen hij, door het ontbreken van verlichting op zijn fiets, niet werd gezien door een bromfietser.

De bromfietser, een 60-jarige man uit Warnsveld, reed rond 16.30 uur over de Lage Lochemseweg en stopte voor de kruising met de Almenseweg / Vordenseweg. Toen hij optrok, zag hij de fietser die van rechts kwam over het hoofd. De fietser had geen verlichting op zijn fiets en was door de ingevallen schemering moeilijk zichtbaar. Beiden kwamen ten val en de fietser liep waarschijnlijk een hersenschudding op.

|     |Zutphen - brutale diefstal                                |
Een onbekende man heeft woensdagavond 13 december een auto gestolen nadat hij eerst een sporttas had buitgemaakt met daarin ondermeer de autosleutels.

De brutale diefstal van de sporttas vond rond 20.30 uur plaats aan De Stoven waar de man aan het sporten was. De tas behoorde toe aan een 35-jarige man uit Eefde. Toen hij de diefstal van de tas ontdekte, bleek ook zijn auto (zwarte Volvo V50 gekentekend 63-RB-PG) te zijn gestolen. Ook de tas van een kennis bleek te zijn gestolen. Hij mist ondermeer een portemonnee met bankpasjes.

Uit camerabeelden van het bedrijf kon het signalement van de dader worden vastgesteld; hij droeg een witte pet, bruine jas, een trui met een witte capuchon en een blauwe spijkerbroek. Mogelijk was er ook een tweede persoon bij de diefstal betrokken. De politie onderzoekt de zaak. De auto staat inmiddels gesignaleerd a;s zijn gestolen.

|     |Brummen - verwarde vrouw op N348                          |
Een 51-jarige vrouw uit Groesbeek heeft in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 december overlast veroorzaakt op de N348.

De politie kreeg rond 02.50 uur de melding dat er een automobiliste met haar auto midden op de N348 stond en dat de vrouw weigerde om uit haar auto te komen. Ter plaatse bleek dat de vrouw ernstig verward was. Zij is aan de geestelijke gezondheidszorg overgedragen.

|     |Zutphen - 121 hardrijders beboet                          |
De politie heeft dinsdagmiddag 12 december snelheidscontroles gehouden op de Weg naar Voorst en de Rijksstraatweg. 121 hardrijders werden beboet.

Op de Weg naar Voorst werden 3500 passanten gecontroleerd. Hiervan reden 56 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Op de Rijksstraatweg werden 545 passanten gecontroleerd op snelheid. 64 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

|     |Twello - motor slaat af, bedrijfsbusje door trein geramd  |
Een 62-jarige inwoner uit Twello is donderdagochtend 12 december met de schrik vrijgekomen toen hij met pech op de spoorwegovergang aan de Holhuizerstraat belandde en zijn bestelbusje door de intercity richting Deventer werd gegrepen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 09.15 uur toen de man net van huis weg reed. Hij wilde via de bewaakte spoorwegovergang aan de Holthuizerstraat rijden toen op de overweg zijn motor afsloeg. Hij kreeg de motor niet aan de praat en werd plotseling verast door de bellen van de overweginstallatie. Zijn enige mogelijkheid was snel uit te stappen, waarna zijn busje even later door de intercity Apeldoorn - Deventer werd gegrepen. Het busje werd weggeslagen en kwam op de ventweg naast het spoor terecht. Hierbij raakte de spoorweginstallatie zwaar beschadigd. De trein kon na de nodige vertraging verder richting Deventer. Op dit moment is het treinverkeer richting Apeldoorn weer hervat en rijdt men met lastgeving. Het repareren van de installatie zal nog enige tijd duren en het treinverkeer richting Deventer zal binnenkort ook met lastgeving gaan rijden.

Einde berichten
---


---


---

---- --