Provincie Groningen

www.regionalecultuurplannen.nl online 14 december 2006

De nieuwe website www.regionalecultuurplannen.nl is vanaf vandaag online. Op de site is van alles en nog wat te vinden over het culturele leven in Groningen. Variërend van wat er te doen is per regio, welke netwerken er actief zijn tot een
subsidieaanvraagformulier. De site is een initiatief van de Regionale Cultuurplannen, een samenwerkingsverband tussen de provincie en de Groninger gemeenten.

Genieten
Mede dankzij de Regionale Cultuurplannen zijn de afgelopen jaren in de provincie veel aansprekende -grote of kleine- culturele projecten gerealiseerd. Altijd met het doel zoveel mogelijk Groningers te laten genieten van cultuur en eventueel zelf mee te laten doen.

Culturele gangmakers
Door de samenwerking binnen de Regionale Cultuurplannen wordt de culturele infrastructuur versterkt met als resultaat voorstellingen, manifestaties en andere activiteiten voor en door Groningers.

Op dit moment wordt er door diverse netwerken van culturele gangmakers gewerkt om in 2007/2008 onder andere de volgende projecten te realiseren: SWET, Urban Vibes, De Toekomst, Op Hoop van Zegen, Bosch aan Zee, Als God in het Oldambt, High Five Bourtange, Oost Groninger Wereldmuziek, Op Weg, Anno Turkije en Otium Podium. Informatie hierover is te vinden op de nieuwe site.