Gemeente Beuningen


Gemeente Beuningen en UPC bereiken overeenstemming over nieuw contract Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen en UPC Nederland hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe samenwerkingsrelatie in de toekomst en de herziening van de oude exploitatieovereenkomst uit 1996. De nieuwe afspraken zijn het resultaat van uitvoerige besprekingen tussen beide partijen.

UPC zal over een periode van 6 jaar een bedrag ter beschikking stellen aan de gemeente Beuningen van in totaal EUR 570.000,- . De gemeente Beuningen zal dit bedrag aanwenden voor de volgende doelen: Stichting Perspectief/Theater De Molen, WebFM, Stichting Doorkomst Vierdaagse, senioren (computercursussen, inloophuis), evenementen, cultuurhistorie/monumenten.

Herziening overeenkomst
Uitgangspunt bij de herziening van de overeenkomst is dat de gewijzigde nationale wet- en regelgeving en de veranderende marktomstandigheden bepalend zijn voor de exploitatie van het kabelnetwerk van UPC. Dat betekent onder andere dat nationale wet- en regelgeving leidend is bij het vaststellen van de tarieven voor het standaardpakket van radio en televisie. Voor de klanten in Beuningen verandert er niets. Het huidige tarief voor het Standaardpakket Radio/TV blijft gehandhaafd en komt overeen met het tarief dat UPC in rekening brengt in andere gemeenten.

Wethouder Mak (financiën) van de gemeente Beuningen: "Ik ben tevreden over de afspraken die zijn gemaakt. Vooral omdat we het geldbedrag direct ten goede laten komen van belangrijke zaken voor onze dorpen. "

Diederik Karsten, directeur van UPC Nederland zegt: "Ik ben tevreden met de uitkomst van de besprekingen, die constructief waren. We kunnen ons gezamenlijk op een positieve wijze op de toekomst richten. UPC kiest uitdrukkelijk voor een lokale samenwerking."