Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Datum Donderdag 14 december 2006

Landgraaf; Mes en nepvuurwapen aangetroffen

Tijdens een controle op de Kasteelweg in Landgraaf van een Duitse personenauto hebben politieagenten op woensdag 13 december rond 15:30 uur een nepvuurwapen en een mes aangetroffen.

De bestuurder, een 30-jarige man uit het Duitse Huckelhoven en zijn 23-jarige bijrijdster uit dezelfde woonplaats, bleken verder ook een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. De man verklaarde dat het neppistool van zijn zoontje was. Het mes had hij bij zich omdat hij onlangs ruzie zou hebben gehad in Duitsland. Na te zijn verhoord en afstand van de in beslaggenomen goederen te hebben gedaan, werd het tweetal in vrijheid gesteld.

Hoensbroek: Straatroof in de Hoofdstraat

Op woensdag is even voor 18.00 uur een 28-jarige vrouw uit Heerlen beroofd en bedreigd in de Hoofdstraat in Hoensbroek. Zij was net klaar met werken en wilde in haar auto stappen, toen een jongeman naar haar toe liep.

Zij dacht dat hij haar iets wilde vragen, maar nadat hij haar had aangesproken en gevraagd had in welke straat ze waren, opende hij het portier en drukte een mes tegen de hals van de aangeefster. Hierbij bedreigde hij haar en vroeg om haar mobiele telefoon en haar geld. Nadat ze dit had gedaan, liep de man vervolgens weg in de richting van de Markt in Hoensbroek. De politie heeft inmiddels onderzoek gedaan op de plaats van het voorval en beschikt over een signalement van de verdachte. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844.

Hoensbroek: Inbraak in de Lucas Kliniek

Tussen maandagmiddag 11 en woensdagochtend 13 december heeft er een inbraak plaatsgevonden in de Lucas Kliniek aan de Zandbergweg in Hoensbroek. Hierbij werd een aanzienlijke hoeveelheid handgereedschappen buitgemaakt uit een zeecontainer, die op het bedrijfsterrein stond. De schade bedraagt enkele duizenden euro's.

Vaals: drugs en wapens in beslag genomen

In een woning aan de Maastrichterlaan in Vaals heeft de politie gisteravond meer dan 4 kilo hard drugs en 2 wapens in beslag genomen. Naar aanleiding van de vondst werden twee inwoners van Vaals en een man uit Euskirchen aangehouden. Het gaat om de bewoner van het pand, een vermoedelijke drugsdealer en een klant.

De politie kwam de mannen op het spoor tijdens een speciale drugsactie. In de woning aan de Maastrichterlaan vond de politie in de koelkast enkele kilo's hard drugs en in een kast een gasdrukpistool en een paar Chinese wurgstokjes. In totaal werden ruim 4 kilo amfetamine en heroïne in beslag genomen. De aangehouden mannen zijn 23, 26 en 36 jaar oud.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --