Gemeente Maastricht

Gemeente Maastricht bedankt buurtbewoners

Donderdag 14 december 2006 reikt wethouder Wim Hazeu oorkondes uit aan 12 Maastrichtse vrijwilligers, die zich bijzonder hebben ingezet om hun woonomgeving schoon te houden. De uitreikingen vinden plaats in het stadhuis in de kamer van wethouder Wim Hazeu en begint om 13.00 uur.

De oorkondes worden uitgereikt in het kader van de landelijke actie Nederland Schoon. Op deze tweede donderdag in december worden in heel Nederland mensen in het zonnetje gezet, omdat zij zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun woonomgeving zwerfafvalvrij te houden. De Stichting Nederland Schoon noemt deze mensen ZwerfAfvalPakkers (ZAP).De gemeente Maastricht heeft 12 bewoners genomineerd die het ZAP-speldje en de bijbehorende oorkonde uitgereikt krijgen.

De ZAP-actie valt geheel binnen de doelstelling van Stichting Nederland Schoon. Gemeenten nemen zelf de verantwoordelijkheid om de straten schoon te houden. Niet alleen door op te ruimen, maar vooral door bewoners ook op hun verantwoordelijkheden te wijzen.