Aedes

Meeste corporaties gebruiken benchmarkinstrumenten

14 december 2006

Een overgrote meerderheid (92 procent) van de respondenten in een onlangs gehouden Aedes-ledenpanel maakt gebruik van een of meerdere benchmarkinstrumenten, waarbij de Bedrijfstakinformatie de meest geraadpleegde bron is. Een overgrote meerderheid van de respondenten geeft aan dat benchmarken een leerinstrument is voor de interne bedrijfsvoering en tot doel heeft de eigen prestaties af te zetten tegen het branchegemiddelde.

Tevens geeft een grote meerderheid aan gemotiveerd te zijn om te (willen) benchmarken en daar concrete plannen voor te hebben. De helft van de respondenten ziet ook dat de eigen benchmarkresultaten een kans bieden om het vertrouwen bij de lokale belanghouders te vergroten. De ondervraagden maken het meest gebruik van benchmarks op de bedrijfsonderdelen beheer en onderhoud en minder op de secundaire bedrijfsonderdelen zoals ICT en communicatie.

De Aedes-ledenpanelconsultatie vond plaats van 30 oktober tot 10 november 2006. Honderd van de 239 panelleden vulden de vragenlijst in en stuurden die terug. Zij hebben inmiddels de resultaten toegestuurd gekregen.