Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 14 december

BERGEN OP ZOOM, 14 december 2006

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Een medewerker van een supermarkt aan de Rembrandtgalerij hield op woensdagmiddag een 57-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor diefstal. De vrouw wilde de winkel uit lopen met medeneming van winkelwaar t.w.v. 4,50, zonder af te rekenen. De politie verhoorde de vrouw op het politiebureau en stelde haar hierna met een AU-dagvaarding in vrijheid.

Extra informatie AU-dagvaarding

De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen dagvaarding krijgt uitgereikt. Lik-op-stuk beleid dus. Op een dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Dit werkt een stuk efficiënter voor politie en Justitie. De verdachte hoeft namelijk niet meer op de hoogte worden gebracht van de rechtszaak. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld. Hij was immers op de hoogte van zijn strafzaak.

Politie houdt drie mannen aan voor bezit softdrugs

HOOGERHEIDE: De politie hield op woensdagavond drie personen aan voor het bezit van softdrugs. Het Joint Hitteam zag de drie in de binnenstad van Roosendaal. Ze gedroegen zich verdacht en bezochten een coffeeshop. De politie besloot hen net voor de grens te controleren. In de auto werd 225 gram hennep aangetroffen. De twee 26-jarige mannen en de 28-jarige man uit Grande Synthe (Frankrijk) zijn aangehouden en verhoord. De drugs zijn ter vernietiging in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Fietser slaat automobilist in gezicht

ROOSENDAAL: Een 60-jarige man uit Roosendaal reed op donderdagochtend omstreeks 08.00 uur over de Philipslaan richting het H. Hartplein. Op een gegeven moment hoorde hij klappen tegen zijn auto. De automobilist zag dat een fietser tegen zijn auto bonkte. De fietser ging voor de auto rijden en blokkeerde hem uiteindelijk de doorgang. De fietser stapte op de bestuurder af en sprak hem aan op zijn rijgedrag. Vervolgens sloeg de fietser de bestuurder in het gezicht en vernielde een spiegel van de auto. Hierna reed hij weg in de richting van de Borchwerf. De automobilist hield zwellingen in het gezicht over aan de mishandeling. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Politie houdt vrouw aan na achtervolging

STEENBERGEN: De politie hield op donderdag om 04.30 uur een 20-jarige vrouw uit Oudenbosch aan op de Vierhoeven. De vrouw, die als bestuurder in een auto zat, had in Roosendaal een stopteken van de politie gekregen. Ze gaf hierop gas en reed met snelheden tot 140 km/u door de bebouwde kom. De achtervolging leidde naar Steenbergen, waar ze in een doodlopende straat werd aangehouden. De vrouw bleek niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Ze is op donderdag in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Auteur: Inge Rijgersberg