Ingezonden persbericht


Ferdinand Bolstraat moet vrij blijven

Groenlinks is erg blij met de huidige voetgangersvriendelijke indeling van de Ferdinand Bolstraat. De Ferdinand Bolstraat was de afgelopen jaren continue opgebroken en slecht toegankelijk voor winkelend publiek. Dankzij de tijdelijke opening gedurende de winter kan iedereen genieten van een autovrije winkelstraat. Raadslid Arend Hamstra: "Zoals de Ferdinand Bolstraat er nu uit ziet is prachtig. Open en zeer toegankelijk voor het winkelend publiek, een echte publiekstrekker voor de Pijp."

In het begin van 2007 moet er in de deelraad een besluit worden genomen over welke variant de Ferdinand Bolstraat moet krijgen. Eén van de varianten is een autovrije straat die een prachtige winkelpromenade krijgt waarbij de straat eindelijk haar volle waarde krijgt die zij verdient.

Als hart van de Pijp is het voor Groenlinks belangrijk een sterke winkelader te hebben. Samen met de Albert Cuypmarkt en het Marie Heinekenplein kan dit gedeelte van de Pijp een goede economische impuls krijgen. Goede fietsparkeergelegenheden bij de uitgangen van de Noord-Zuidlijn zijn dan ook noodzakelijk.

Gedurende de winter zal Groenlinks Oud-Zuid verschillende acties organiseren om de Ferdinand Bolstraat vrij te houden van auto's. Onder andere door het verzamelen van handtekeningen onder het winkelend publiek. Onder andere op 14 december en 14 januari 2007.

Meer informatie:

Arend Hamstra Raadslid GroenLinks Amsterdam Oudzuid 06-24747546 skype :arend.hamstra mail : arend@arendhamstra.nl