Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Man gewond bij bedrijfsongeval met heftruck

Publicatiedatum: 14-12-2006 15:26:53

Babberich - Bij een bedrijfsongeval met een heftruck op de Transito in Babberich is woensdagmiddag een 47-jarige man uit Almelo gewond geraakt. Het slachtoffer raakte omstreeks vier uur bekneld tussen twee heftrucks en had daardoor voetletsel opgelopen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen en betrokkenen was het slachtoffer bezig met een handheftruck in een magazijn van het bedrijf. Een collega van het slachtoffer, een 22-jarige man uit het Duitse Rees, zou met een lading pallets het magazijn in zijn gereden en zou door zijn lading het slachtoffer niet hebben gezien. Vervolgens kwam het tot een aanrijding waarbij de Almeloër met een voet klem kwam te zitten tussen zijn eigen heftruck en die van de Duitser. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld. De Duitser zou mogelijk niet volgens de voorschriften hebben gewerkt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Botsing tijdens regenbui, baby ongedeerd

Publicatiedatum: 14-12-2006 15:25:57

Elst - Tijdens een hevige regenbui zijn woensdagochtend op de Radeckerstraat in Elst twee autos op elkaar gebotst. Een baby, die als passagier in een van de autos voorin zat, was evenals de overige inzittenden met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde rond kwart over elf toen een 37-jarige vrouw uit Elst vanaf de Radeckerstraat linksaf een parkeerplaats op wilde rijden. Daarbij zag een tegenligger, een 56-jarige automobiliste eveneens uit Elst, over het hoofd. De baby zat in de auto van de 37-jarige vrouw. Personeel van een ontboden ambulance heeft het kind nog wel onderzocht maar achtte ziekenhuisopname niet nodig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto van de weg, inzittende met de schrik vrij

Publicatiedatum: 14-12-2006 15:25:07

Westervoort - Nagenoeg geen schade maar wel een busje dat op kiepen stond. Die situatie trof de Westervoortse politie woensdagmiddag omstreeks vier uur na een melding aan op de Schans. De bestuurder, een 42-jarige Renkumer, bleek ongedeerd. De man had tegenover de politie verklaard dat hij tijdens het rijden door onverklaarbare reden in de berm was geraakt. Daarbij zakten de rechterwielen weg waardoor het busje dusdanig kantelde dat de linkerwielen vrij van de grond kwamen. Er moesten uiteindelijk twee sleepwagens aan te pas komen om het busje weer recht te zetten. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt tientallen boetes uit bij verlichtingscontrole
Publicatiedatum: 14-12-2006 15:23:55

Elst - De politie van Elst heeft woensdagochtend in samenwerking met het verkeershandhavingsteam tientallen boetes uitgedeeld aan fietsers die zonder licht reden. Gedurende de ochtendspits controleerde de politie op de Grote Molenstraat, Brahmsstraat, 2e Molenstraat, Rijksweg-Noord en Rijksweg-Zuid. Volgens de politie had het merendeel van de fietsers hun verlichting op orde. Desondanks kregen in totaal 54 fietsers een bekeuring voor het rijden zonder verlichting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Snelheidscontroles op verzoek in Overbetuwe

Publicatiedatum: 14-12-2006 15:23:10

Overbetuwe - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdagmiddag op twee plaatsen in de gemeente Overbetuwe snelheidscontroles gehouden. De controles vonden plaats op speciaal verzoek van buurtbewoners, die eerder bij de politie hadden geklaagd over de verkeersveiligheid in de buurt. In Heteren werd tussen kwart voor vier en half vijf gecontroleerd op de Kamperfoeliestraat. Daarbij reden 19 van de 54 passanten harder dan de daar geldende 30 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 47 km/u. De andere controle werd gehouden op de Tielsestraat in Andelst. Dat gebeurde tussen half vijf en half zes. In dit geval werden er 320 passanten geteld maar geen van het overtrad de snelheidslimiet van 50 km/u. Volgens de politie was dat vermoedelijk te wijten aan de grote drukte op de weg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---