Gemeente Deventer

Spoortunnel Bedrijvenpark A1

Rijkssubsidie voor Spoortunnel Bedrijvenpark A1

Week 50, 14 december 2006

3,2 miljoen voor Deventer

De gemeente Deventer heeft 3,2 miljoen euro rijkssubsidie gekregen voor de aanleg van de oostelijke ontsluiting van bedrijvenpark A1. Deze subsidie is mogelijk op grond van de regeling `spoorse doorsnijdingen'. Voor een goede en veilige ontsluiting van het bedrijvenpark A1 wordt een tunnel onder het spoor Deventer - Zutphen gerealiseerd.

`De aanleg van een tunnel aan de oostzijde van het bedrijventerrein is nodig om de weg Deventer-Gorssel te ontlasten. De tunnel maakt deel uit van de verbinding tussen de Knoop, de A1 en het bedrijventerrein. "De subsidie is een mooie opsteker voor Deventer", aldus wethouder Gerrit Berkelder. De gemeente moet het geld binnen tien jaar besteden.

Bedrijventerrein

Het bedrijventerrein A1 is nodig om tegemoet te komen aan de vraag naar bedrijventerrein. De economische ontwikkeling van de gemeente vaart daar wel bij. Het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van zestig hectare waarop 12,5 procent voor kantoren is gereserveerd.

Op dit moment loopt de planologische procedure en de MER procedure. Uiteraard is de verkeersafwikkeling daarbij een belangrijk punt van aandacht, die met deze financiële bijdrage weer een stap dichterbij is gebracht.

Publicatiedatum: 14-12-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 14 december 2006