Ingezonden persbericht


PERSBERICHT nr 1.

De Stadsgehoorzaal Leiden mag geen Stiltecentrum worden!

Vereniging van Vrienden van de Stadsgehoorzaal opgericht

De dreiging dat de Stadsgehoorzaal in Leiden ook het volledige seizoen 2007/2008 buiten gebruik zal blijven is nu warempel van een schrikbeeld een realiteit aan het worden. Wat is het geval?
Sinds juli 2006 is de Stadsgehoorzaal gesloten voor het realiseren van de verdere renovatie. Namelijk die van de in slechte staat verkerende werkruimten: onder andere kantoren, keuken, artiestenfoyer, ook verwarmingsinstallatie, achteringang, en voorts de bouw van een Kleine Zaal op de plek van de oude Aalmarktschool. De Grote Zaal moest daarvoor het hele seizoen 2006-2007 buiten gebruik gesteld worden. Maar het werk is nog steeds niet begonnen, het lijkt steeds verder naar de toekomst te worden verschoven. En het dreigt dus niet op tijd klaar te zijn voor het seizoen 2007-2008. Men bedenke wel dat het contracteren van top-ensembles en -artiesten zo'n anderhalf tot twee jaar tevoren moet gebeuren. Deze gang van zaken was voor een aantal trouwe bezoekers van de Stadsgehoorzaal aanleiding tot het oprichten van een Vereniging van Vrienden met het doel de Stadsgehoorzaal te steunen in haar ontwikkelingen. De leiding van de Stadsgehoorzaal heeft voorgesteld om de noodzakelijke vernieuwing van de grote foyer en de facilitaire ruimten behorend bij de Grote Zaal nu met grote spoed uit te voeren. De bouw van de Kleine Zaal komt dan aansluitend daarna, zonder dat de grote zaal weer dicht hoeft.

De Vereniging van Vrienden van de Stadsgehoorzaal doet een beroep op de lezers van dit blad om hun ondersteuning van het zo spoedig mogelijk bij de tijd brengen van de Stadsgehoorzaal te laten blijken door ook Vriend te worden. Het lidmaatschap kost E 25 per jaar (studenten en CJP-houders E 15); daar staat het een en ander tegenover. Meld u aan bij vvsgzleiden@planet.nl.

EINDE PERSBERICHT.
Inlichtingen: vvsgzleiden@planet.nl of via de voorzitter Leendert Jonker tel. 06 51203617

---- --