Verzamelpersbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 14-12-2006

Mannen betrapt in gestolen auto

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond op de Grotestraat in Drunen twee Bosschenaren van 20-en 27 jaar oud aangehouden in een gestolen auto. Surveillerende agenten zagen het tweetal met grote snelheid een bocht om komen en liet de bestuurder stoppen. Bij controle bleek dat de 20-jarige bestuurder geen rijbewijs had. De auto waarin het tweetal zat was op 12 december jl. op de Evert Egbertstraat in s-Hertogenbosch ontvreemd. De verdachten zijn daarop aangehouden en ingesloten.

Politie houdt verdachte poging inbraak aan

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Cypresstraat in s-Hertogenbosch een 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor poging tot inbraak. Agenten kregen een melding dat een paar mannen op een scooter probeerden in te breken bij een bedrijfspand aan de IJsselsingel. Agenten gingen onmiddellijk terplaatse en kwamen onderweg twee scooters zonder licht tegen die, evenals de opzittenden, aan het signalement voldeden. Op de Cypresstraat kwamen de scooterbestuurders door hun hoge snelheid ten val. De ene scooter wist te ontkomen. Van de tweede scooter gingen de twee opzittenden er te voet vandoor. Eén van hen is in bossages bij een nabijgelegen appartementencomplex aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De scooter bleek een zwaarder motorblok te hebben, waardoor het een motorfiets betreft.

Verdachte poging tot aanranding aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond op de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch een 22-jarige Bosschenaar op een bromfiets aangehouden voor poging tot aanranding / poging tot diefstal met geweld. De man heeft gisterenavond op de Sterrebosweg een 23-jarige vrouw op een fiets met geweld tot stoppen te gedwongen. De man wordt ervan verdacht de vrouw te hebben willen beroven/aanranden. Getuigen kwamen op het hulpgeroep van het slachtoffer af, waarna de man er onverrichter zake vandoor ging. De verdachte had het kenteken van zijn bromfiets onleesbaar gemaakt. Agenten konden hem na een korte zoekactie kunnen aanhouden. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt of de man voor meer van dit soort feiten verantwoordelijk is.

Man aangehouden voor wapenbezit

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag in zijn woning aan De Bossche Pad in s-Hertogenbosch een 26-jarige man aangehouden voor het bezit van wapens. Uit rechercheonderzoek bleek dat de man wapens in zijn woning zou hebben. De politie trof gisteren in zijn woning o.a. een voor afdreiging geschikt knalpistool, een paar werpsterren, ijzeren staven en een bijl aan. De wapens zijn inbeslaggenomen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Huiselijk geweld

Veghel De politie heeft woensdagmiddag een 58-jarige man in zijn woning in Veghel aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 51-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is inverzekeringgesteld.

Moet nog zitten

Uden De politie heeft woensdagavond een 42-jarige man uit Uden aangehouden op de Kerkstraat. De politie zag de man daar fietsen. Hij had nog een gevangenisstraf van 80 dagen open staan. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten in afwachting van transport naar het huis van bewaring waar hij zijn gevangenisstraf mag uitzitten.

Boete niet betaald

Zeeland De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 40-jarige man uit Wijchen aangehouden op de Bergmaas te Zeeland. De man had voor 2.325 euro aan boetes open staan. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs. De politie heeft de man ingesloten.

Wet ID

Oss De politie heeft woensdagavond een 23-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden op de Spoorlaan. De man had met de trein gereisd zonder geldig plaatsbewijs en kon zich niet legitimeren. Toen zijn identiteit en nationaliteit op het politiebureau waren vastgesteld en hij rechtmatig in Nederland bleek te verblijven, is hij heengezonden.

Man bedreigt ex-vriendin met mes

Nistelrode De politie heeft woensdagavond een 20-jarige man in zijn woonplaats aangehouden op de Wedstraat in Nistelrode. Hij wordt verdacht van bedreiging met een mes en overtreding van de Opiumwet.

De verdachte had zijn 28-jarige ex-vriendin en een 28-jarige man uit Heesch gedreigd met een mes. De verdachte was over de schutting geklommen en via de tuin haar woning binnen gedrongen. De vrouw verzocht hem meerdere malen het huis te verlaten. Dit weigerde hij. Toen bleek dat hij een mes in zijn hand had, vluchtte de vrouw, samen met de man uit Heesch, uit het huis. Buiten belden ze de politie. Die trof de verdachte aan op de Wedstraat, waar hij is aangehouden. Bij de fouillering bleek hij niet meer in het bezit van het mes. Wel had hij een zakje met wit poeder, vermoedelijk cocaïne. Dit heeft de politie in beslag genomen ter vernietiging. De politie heeft het mes in beslag genomen dat de vrouw vond op de oprit van de buren. Zij deed bij de politie aangifte van bedreiging en huisvredebreuk. De man uit Heesch deed aangifte van bedreiging. De verdachte is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch.

Bedreiging en vernieling

Ravenstein De politie heeft woensdagavond een 46-jarige man bij zijn woning in Ravenstein aangehouden. De man had, na een uit de hand gelopen ruzie met zijn dochter, haar vriend uit Ede (leeftijd onbekend) bedreigd en had vervolgens een deuk in diens auto geslagen met een honkbalknuppel. De politie heeft hem aangehouden en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.