Ingezonden persbericht


Succesvolle introductie Toshiba TEC's storeMate bij PLUS Retail

storeMate juiste oplossing voor veeleisende retailorganisaties

Amersfoort, 14 december 2006 - PLUS Retail BV (De Bilt) heeft succesvol twee pilots afgerond met Toshiba's storeMate. storeMate is een totaalconcept voor winkelautomatisering, met inbegrip van een Self-Checkout-oplossing, een Electronic Shelf Label-systeem, mobiele en andere innovatieve toepassingen. storeMate wordt geleverd door TOSHIBA TEC Europe, leverancier van totaaloplossingen voor de retail. Onlangs noemde Capgemini in een rapport de oplossing 'een krachtige fundering voor retailers'.

Vooraf zijn er drie doelen geformuleerd in relatie tot storeMate. Allereerst de beoordeling of storeMate een volwaardige opvolger is voor de inmiddels verouderde DOS software. Voorwaarde was dat het systeem minimaal de functionaliteiten biedt in vergelijking met huidige software. Om dit vast te stellen is een uitgebreide analyse gemaakt waarbij deze functionaliteiten stuk voor stuk beschreven en getoetst zijn aan storeMate.

Daarnaast was stabiliteit een randvoorwaarde, waarbij de continuïteit van het afrekenproces te allen tijde gewaarborgd moest zijn. Ten slotte is het centraal kunnen beheren van de applicatie voor PLUS Retail een absolute prioriteit omdat dit steeds belangrijker wordt in complexe ICT-omgevingen; ook hier heeft PLUS Retail de wensen en eisen aan Toshiba kenbaar gemaakt.

Tijdens de evaluatie bleek dat storeMate voldoet aan deze verwachtingen. Tevens valt op dat de acceptatie bij de eindgebruikers zeer soepel verloopt. De kassamedewerkers zijn na een summiere uitleg direct gestart en waren in korte tijd al helemaal gewend aan het nieuwe afrekensysteem.

Schaalbare en flexibele winkeloplossing

StoreMate wordt op dit moment in meer dan 100 winkels in Europa gebruikt. storeMate POS is een schaalbare en flexibele winkeloplossing met uitgebreide Middle Office- en Front Office-functionaliteiten, die gebruikmaakt van het .NET-framework en Visual Studio.NET van Microsoft. storeMate maakt niet alleen snelle ontwikkeling mogelijk, maar stelt gebruikers ook in staat om specifieke problemen snel op te lossen en eenvoudig bedrijfsoplossingen op maat te configureren. Jarenlange ervaring in het ontwikkelen van oplossingen voor de veeleisende retailsector biedt de garantie dat de storeMate POS - met een design bestaande uit verschillende componenten - eenvoudig is aan te passen aan de wensen en eisen van individuele klanten.

Rapport Capgemini

Onlangs heeft Capgemini de storeMate oplossing gerecenseerd. Daarbij zijn de ervaringen van huidige gebruikers meegewogen. Volgens Capgemini biedt storeMate retailers uitgebreide functionaliteit binnen de organisatie. Er zijn mogelijkheden voor integratie met Microsoft en technologieën van derden. Op verschillende kritische succesfactoren, waaronder gebruiksvriendelijkheid, schaalbaarheid, functionele prestaties en interoperabiliteit, scoorde storeMate zeer goed.

De conclusie van het rapport: "TOSHIBA TEC Europe's storeMate POS biedt een krachtige fundering voor de retailer. Dankzij de uitgebreide expertise van de betrokken business partners is storeMate POS in staat om de meest veeleisende retailorganisaties in de markt te bedienen. TOSHIBA TEC's storeMate is een state-of-the-art, robuuste en volwassen oplossing."

Over TOSHIBA TEC
TOSHIBA TEC Nederland is een toonaangevende producent van informatiesystemen voor de retail en de industrie. Haar productontwikkeling is erop gericht te anticiperen en in te spelen op potentiële behoeften van klanten. Dat resulteert in producten die de eindgebruiker een grote toegevoegde waarde opleveren.

TOSHIBA TEC Europe is leverancier van totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud van point-of-salesytemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen.

TOSHIBA TEC Corporation heeft een wereldwijde omzet van 355 miljard yen en telt 58 kantoren die samen meer dan 13 000 mensen tewerk stellen. TOSHIBA Corporation is de meerderheidsaandeelhouder van TOSHIBA TEC, en biedt het de ondersteuning van een toonaangevende wereldwijde organisatie met een sterke aanwezigheid in vier continenten.

Voor meer informatie: http://www.toshibatec-eu.nl

Over PLUS

PLUS Retail bv, de service organisatie achter meer dan 225 PLUS ondernemers, is onderdeel van de Sperwer Groep. De bij PLUS Retail aangesloten ondernemers hebben de consument centraal staan in hun bedrijfsvoering.

Het zelfstandig ondernemerschap kenmerkt zich door: het maximaal invullen van de wensen en eisen van de eigentijdse consument; het goed inspelen op veranderende marktomstandigheden; een sterke verbondenheid van de ondernemer met het lokale marktgebied. In PLUS Retail vinden zij een organisatie die hen op alle fronten optimale ondersteuning biedt. PLUS Retail streeft ernaar om voor alle PLUS supermarkten een rendabele exploitatie op de lange termijn te realiseren

Het fundament van de PLUS formule bestaat uit vier basiswaarden. Deze worden gesymboliseerd in het klaver-logo van PLUS: - Vers, elk uur van de dag; Voordeel, iedere week opnieuw; Kwaliteit, alle dagen weer; Service, het hele jaar door. Met deze basiswaarden gaat PLUS voor de top in het kwaliteit/servicesegment.

Voor meer informatie: www.plusretail.nl

Over Capgemini

Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologie-partners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 61.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2005 een omzet van 6,954 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com