Europese Commissie kent Plug Power en Vaillant Group ........

Plug power inc.

Europese Commissie kent Plug Power en Vaillant Group subsidie toe voor prototypen brandstofcelsystemen

LATHAM, New York, December 14 /PRNewswire/ --

Plug Power Inc. (Nasdaq: PLUG) en de Duitse Vaillant Group ontvangen van de Europese Commissie een subsidie voor de internationale ontwikkeling en demonstratie van drie high temperature combined heat and power proton membrane (HT-PEM) prototypen brandstofcelsysteem.

"Deze subsidie helpt Plug Power en zijn partners de toepassing van brandstofcelsystemen als warmte en krachtbronnen voor commerciële en residentiële gebouwen te versnellen", zei Dr. Roger Saillant, CEO bij Plug Power. "Bovendien schept het project een interessant precedent voor de toekomst van de ontwikkeling van brandstofcellen als antwoord op de toenemende wereldwijde vraag naar transformationele schone energieproducten".

De Europese Commissie zal 2,5 miljoen euro beschikbaar stellen voor de ondersteuning van het project, waarvan de totale kosten worden geraamd op meer dan 11 miljoen euro over een periode van twee jaar. Het Amerikaanse Department of Energy kende in oktober een bedrag van 3,6 miljoen dollar toe om de internationale samenwerking te ondersteunen. Dit is het eerste samenwerkingsprogramma op het gebied van brandstofceltechnologie tussen de twee bestuurlijke instanties.

"Voor meer dan zes jaar hebben Vaillant Group en Plug Power met succes drie generaties microgecombineerde warmte en energie brandstofcellen ontwikkeld en getest. Het project is een consequente stap voorwaarts in ons samenwerkingsverband en biedt een grote mogelijkheid om de op HT-PEM gebaseerde technologie te verbeteren", zei Dr. Michel Brosset, Managing Director van Vaillant Group. "Wij kijken uit naar deze zeer interessante internationale samenwerking".

Plug Power's activiteiten in Nederland zullen een grote rol gaan spelen in de coördinatie van de transatlantische samenwerking. Andere bedrijven en organisatie die, naast Plug Power en Vaillant Group, deelnemen aan het ontwikkelingsproject zijn PEMEAS, Domel Elektromotorji, de Bulgaarse academie van wetenschappen, Gaia Group en de Imperial College of London.

Over Plug Power

Plug Power Inc. (Nasdaq: PLUG), een gevestigde leider in de ontwikkeling en installatie van schone, betrouwbare on-site energieproducten, houdt zich thans bezig met het integreren van brandstofceltechnologie in back-up energieproducten voor toepassingen in de telecommunicatie, openbare voorzieningen en onafgebroken energievoorziening. Het bedrijf zet zich actief in voor klanten uit de particuliere en openbare sector op de doelmarkten, die o.a. de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten, Rusland, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika omvatten. Als u meer informatie wenst over hoe u belegger, klant, leverancier of strategische partner van de energierevolutie van Plug Power kunt worden, surf dan naar www.plugpower.com.

Over Vaillant Group

Vaillant Group is, met haar hoofdkantoor in Remscheid, Duitsland, een internationaal succesvolle groep die zich richt op verwarmings- en airconditioningtechnologie. Als één van 's werelds marktleiders en toonaangevend op het gebied van technologie ontwikkelt en levert het bedrijf op maat gemaakte producten, systemen en diensten voor huiselijk comfort. Vaillant Group, al sinds haar oprichting in 1874 een familiebedrijf, bereikte een verkoopstotaal van 1,8 miljard euro en heeft ongeveer 8600 werknemers in dienst.

Dit persbericht bevat op de toekomstgerichte verklaringen zoals omschreven in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Wij vinden het belangrijk om onze toekomstige verwachtingen te communiceren aan onze beleggers. Er kunnen echter toekomstige gebeurtenissen zijn die wij niet nauwkeurig kunnen voorspellen of controleren en die ertoe kunnen leiden dat de huidige resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen die we beschrijven in onze op de toekomstgerichte verklaringen, waaronder, en deze opsomming is niet limitatief, het risico dat mogelijke strategische voordelen van de Smart Hydrogen transactie niet verwezenlijkt worden; het vermogen van Plug Power om commercieel uitvoerbare on-site energieproducten te ontwikkelen; de kosten en de timing om de on-site energieproducten van Plug Power te ontwikkelen; de marktaanvaarding van de on-site energieproducten van Plug Power; het vermogen van Plug Power om on-site energieproducten op grootschalige commerciële basis te produceren; concurrerende factoren, zoals prijsconcurrentie en concurrentie van andere traditionele en alternatieve energiebedrijven; de kosten en de beschikbaarheid van componenten en onderdelen voor de on-site energieproducten van Plug Power; het vermogen van Plug Power om relaties op te bouwen met derde partijen met betrekking tot productontwikkeling, productie, distributie en service en de levering van belangrijke productonderdelen; het vermogen van Plug Power om zijn intellectuele eigendom te beschermen; het vermogen van Plug Power om de kosten van zijn on-site energieproducten te verlagen en om hun betrouwbaarheid aan te tonen; de kosten om in overeenstemming te zijn met de huidige en de toekomstige overheidsreglementeringen; de impact van deregulering en herstructurering van de nutsvoorzieningsector die vrager is van de on-site energieproducten van Plug Power en andere risico's en onzekerheden die besproken worden onder "Item IA-Risicofactoren" in het jaarrapport van Plug Power op Form 10-K voor het boekjaar eindigend op 31 december 2005, ingediend bij de Securities and Exchange Commission ("SEC") op 14 maart 2006, en de rapporten die Plug Power van tijd tot tijd indient bij de SEC. Plug Power is niet van plan en ziet het niet als een verplichting om de informatie in dit persbericht bij te werken.

Website: www.plugpower.com

Contact:

Cynthia Mahoney White van Plug Powwer Inc., +1-518-782-7700 ext 1973, Mobiel:
+1-518-527-1172, cynthia_mahoneywhite@plugpower.com ; of Nick Crounse van Sawchuk, Brown Associates, +1-518-462-0318 ext. 143, crounsen@sawchukbrown.com