Gemeente Venray


14 december 2006

Aanhouding van milieuvergunningaanvragen

Per 1 januari 2007 treedt naar verwachting de nieuwe "Wet geurhinder en veehouderij" in werking. In deze wet staan de geurnormen waaraan de aanvragen om een milieuvergunning getoetst moeten worden.

Gemeenten mogen van deze wettelijke normen afwijken en eigen normen vaststellen. Daarvoor moet echter wel een verordening en een aanhoudingsbesluit worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Aanhoudingsbesluit

Het college heeft besloten de raad een aanhoudingsbesluit voor te leggen. Dit biedt de gemeente de gelegenheid om uit te zoeken welke andere normen moeten worden vastgesteld. Daarnaast wordt voorkomen dat al lopende projecten worden belemmerd door de nieuwe wet.

Verordening

Het aanhoudingsbesluit houdt in dat een aanvraag voor een milieuvergunning die door een agrariër na 1 januari 2007 wordt ingediend tijdelijk -voor de duur van maximaal 1 jaar- niet in behandeling wordt genomen.

Pas wanneer de verordening door de gemeenteraad (vermoedelijk in 2007) is vastgesteld worden deze aanvragen afgehandeld. Ze worden dan getoetst aan de normen uit de verordening.