TROS

Hilversum, 12-12-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Televisie
IK VERTREK
Uitzending donderdag 14 december
Nederland 1 - 20.30 uur

ONDERNEMERS IN HART EN NIEREN EMIGREREN NAAR FRANKRIJK

Ondernemers in hart en nieren zijn het: Martien en Erica Renkema uit Sassenheim. Het echtpaar verruilt in IK VERTREK van donderdag 14 december hun goedlopende woonwinkel voor een fors kasteel in de buurt van Parijs. In een gebied dat bekend staat om de chique buitenverblijven van rijke kooplieden uit de achtiende eeuw, zullen Martien en Ingrid een chambre d'hôte beginnen. Hun dochters Montana van twaalf en Maxime van tien staan niet bepaald te trappelen om hun dynamische leventje te verruillen voor een onzeker bestaan in een klein gehucht met leeftijdsgenootjes die ze niet kunnen verstaan.

Gaandeweg blijkt dat de verbouwing wel érg veel opsoupeert van het geplande budget. Er moet immers ook nog geleefd worden zonder dat er inkomsten zijn. Maar de Renkema's zetten hun schouders eronder en knokken samen voor de verwezenlijking van hun jongste droom.

In de serie IK VERTREK worden uiteenlopende gezinnen en stellen gevolgd bij hun vertrek naar het buitenland. Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming.