Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn ontvangt nieuwe Nederlanders tijdens naturalisatieceremonie

Op donderdag 14 december vindt de derde naturalisatieceremonie in de gemeente Apeldoorn plaats. Dan krijgen circa 21 inwoners die zijn genaturaliseerd tot Nederlander een feestelijk onthaal in het Stadhuis.

Het behalen van het Nederlanderschap is een feestelijke gebeurtenis waar niet zomaar aan voorbij gegaan mag worden. Daarom riep minister van Integratie en Vreemdelingenzaken Rita Verdonk 24 augustus in het leven als de Dag van de naturalisatie. Elke gemeente in Nederland is verplicht invulling te geven aan deze dag.

Apeldoorn organiseert circa 10 keer per jaar een ceremonie. Vanaf 1 oktober 2006 zijn mensen die zich hebben laten naturaliseren verplicht om de ceremonie bij te wonen.

De gemeente Apeldoorn houdt rekening met 250 à 300 aanvragen per jaar. Een aanvraag kan de naturalisatie van één persoon of meerdere gezinsleden betreffen.
Tijdens de ceremonie op 14 december spreekt wethouder P. Blokhuis de nieuwe Nederlanders toe en ontvangen zij onder andere het boekje Handreiking democratie en mensenrechten.

In 2007 zijn de Apeldoornse naturalisatieceremonies gepland op de volgende data:
23 januari, 13 maart, 17 april, 29 mei, 10 juli, 24 augustus (landelijke Naturalisatiedag), 2 oktober, 13 november, 18 december. Voor het laatst bijgewerkt op: 13-dec-2006 01:52