Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 december 2006

Winkeldieven doen "kerstinkopen"

Almelo

De bewaking van een drogisterij aan de Grotestraat in Almelo houdt woensdag rond 17.30 uur twee mannen, 18 en 20 jaar, uit respectievelijk Weerselo en Almelo aan voor winkeldiefstal van condooms en geurtjes. De politie neemt de verdachten over en voert een nader onderzoek uit. Daarbij treft de politie de twee fietsen van de verdachten aan. De fietstassen zitten vol met drogisterijartikelen afkomstig van diverse winkels. De politie stelt beide verdachten in verzekering. (06-165971)

Glijpartij in oliespoor

Haaksbergen

Een 79-jarige vrouw uit Haaksbergen fietst op woensdag 13 december rond 11.40 uur op de Veldmaterstraat in haar woonplaats. Even daarvoor heeft een vrachtwagen olie verloren op de rijbaan van deze straat. De vrouw komt met haar fiets in dit oliespoor en gaat onderuit. Ze wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. (06-165702)

Aanrijding letsel

Enschede

Op woensdag 13 december, rond 16,45 uur, keert een 55-jarige bestuurder uit Neede zijn bedrijfsbusje op de Haaksbergerstraat in Enschede, ter hoogte van de Usselerveenweg. Een 48-jarige bestuurder uit Enschede die in de richting van zijn woonplaats rijdt, botst op de achterzijde van dit busje. Deze bestuurder en zijn 40-jarige passagier, een man uit Groenlo, kunnen hun beschadigde voertuig niet verlaten omdat de portieren klemmen. Een collega van de man uit Enschede die voor de aanrijding achter zijn collega rijdt, verleent hulp. Op dat moment wordt de beschadigde auto vol van achteren aangereden door een 38-jarige vrouw uit Amsterdam. De drie mannen vliegen door de aanrijding door de lucht en komen 15 meter verder op het wegdek terecht. Zij worden met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Rijkswaterstaat maakt het wegdek schoon en de politie maakt proces-verbaal op. (06-165986)

Alcohol recidivist aangehouden

Enschede

Op woensdag 13 december, rond 19.20 uur, rijdt een 31-jarige Enschedeër op zijn bromfiets met hoge snelheid over de Hogelandsingel in Enschede. Een motoragent van de politie achtervolgt hem en houdt hem staande op de Boulevard. Wanneer de motoragent zijn helmvizier opent, komt de alcoholwalm van de bromfietser hem tegemoet. Bij de ademanalyse blaast de bromfietser 1,6 promille. De bromfietser is een recidivist, hij is in 5 jaar tijd 6 keer aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser blijkt nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot februari 2007. Ook staat er nog een boete voor hem open, E 858 of 14 dagen hechtenis. De man kan niet betalen en wordt ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-166003)

Gewapende overval

Enschede

Een 37-jarige eigenaresse van een kapsalon aan De Posten in Enschede en een 22-jarige medewerkster van deze zaak, verlaten de zaak op woensdag 13 december, rond 18.15 uur. Op dat moment komt een jonge man met een mes in zijn hand op hen toe lopen. Hij eist geld. De eigenaresse van de zaak geeft hem haat eigen geld. De overvaller vindt dat niet genoeg en wil meer. Hierop geeft de medewerker van de kapsalon de dagopbrengst af. De man vertrekt vervolgens met het geld. De betrokkenen omschrijven de overvaller als een man van tussen de 18 en de 20 jaar, blanke huidskleur, smal gezicht en ongeveer 1.90 meter lang. De overvaller is op dat moment gekleed in een zwarte jas, blauwe spijkerbroek en witte schoenen en hij draagt een zogenaamde Arafat sjaal om zijn gezicht.

Indien u informatie heeft betreffende deze overval, kunt u die melden aan Politie Twente, 0900-8844 of anoniem via M, meld misdaad anoniem telefoon 0800-7000 (06-165983)

Aanrijding met letsel

Borne

Woensdag 13 december om 17.40 uur vond een aanrijding plaats tussen een 38-jarige automobilist uit Borne en een 71-jarige fietser uit Borne. De automobilist verleende op de T-kruising Nieuwe Kerkstraat / De Bleek in Borne geen voorrang aan de van links komende fietser, die op de kruisende weg reed. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-165978)

Getuigenoproep zware mishandeling

Enschede

Ter hoogte van de kruising CF Klaarstraat / Espoortstraat in Enschede vond op 13 december tussen 14.30 uur en 15.00 uur de mishandeling plaats.

Een 11-jarige jongen uit Enschede fietste daar samen met zijn buurjongen. Hij werd aangereden tegen zijn achterwiel, door een van rechts komende fietser. De 11-jarige jongen en de onbekende fietser kwamen hierdoor te vallen. De onbekende fietser kwam daarna op de 11-jarige jongen af en sloeg hem meerdere malen met een stok, mogelijk een hockeystick. De buurjongen gooide een steentje naar de onbekende fietser om de 11-jarige jongen te helpen. Hierdoor legde de onbekende fietser de stok neer en rende achter de buurjongen aan. Deze wist op tijd te ontkomen op zijn fiets. In de tussen tijd kon de 11-jarige jongen onder zijn fiets vandaan komen en fietste snel naar huis. De 11-jarige jongen is voor zijn verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

Het signalement van de dader is: - 14 / 15 jaar
- 1.65 m / 1.70 m
- zwarte zigzagband in lichtbruin haar, krullend tot in de nek - piercing (knopje) onder de onderlip - sikje, iets ongeschoren
- licht getinte huid

De dader had:
- een blauwe spijkerbroek
- een zwarte stoffen jas met capuchon, tot iets over de heupen - grijze sportschoenen met zwarte strepen (Adidas) - een hockeystick: boven zwart en onder blauw - een grijze rugzak van het merk O'neil - een zwarte mountainbike, op de schuine stang stond 'runner bike'

De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Heeft u omtrent bovenstaand bericht iets verdachts gezien of gehoord, dan vragen wij u contact op te nemen met: 0900 - 8844 of anoniem met: 0800 - 7000. (06-165955)

Aanrijding materieel

Markelo

Op woensdag 13 december om 15.35 uur reed een 74-jarige automobilist uit Goor tegen een gevel van een gebouw aan de Teats van Amerongenstraat in Markelo. De automobilist verliet achterwaarts een parkeerhaven en wilde daarna voorwaarts wegrijden. Onderweg schampte de automobilist nog twee geparkeerde auto's en nam nog een grote bloembak mee. Uiteindelijk kwam hij tegen een gevel tot stilstand. De 74-jarige automobilist en zijn 76-jarige vrouw (bijrijder) zijn met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op. (06-165935)

Politie zoekt vindster van fototoestel

Oldenzaal / Enschede

De politie is op zoek naar de eerlijke vindster van een fototoestel. Op 19 oktober jl., belde een mevrouw dat zij in de Engelse tuin aan de Kalheupinklaan in Oldenzaal een fototoestel van het merk Kodak had gevonden. Het toestel zat in een donkerrood tasje met daaraan een lint met opschrift "Vakschool Wageningen". Door een technisch probleem zijn de persoonsgegevens van deze mevrouw verloren gegaan. Een poosje later belde een mevrouw uit Enschede naar de politie Twente en vertelde dat zij een fototoestel kwijt was. Na vergelijking van de gegevens kan het haast niet anders of dit moet om het toestel gaan wat in Oldenzaal is gevonden. Om nu deze mevrouw uit Enschede in contact te brengen met de vindster wordt deze laatste verzocht contact op te nemen met het afdelingsbureau van de politie Twente in Oldenzaal. Deze is te bereiken via het nummer 0900-8844. (06-141062)

Willem Falke, Gerdien Rotgers: 053-4555588


---- --