Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 14 december 2006 061214R

500 extra kaarten Hercaluneum-kaarten voor minima

De belangstelling onder Nijmegenaren met een laag inkomen voor gratis toegangskaarten van de tentoonstelling Hercaluneum is groot. De eerste vijfhonderd kaarten waren binnen een dag vergeven. De gemeente Nijmegen stelt daarom vijfhonderd extra kaarten beschikbaar voor de tentoonstelling in het Valkhofmuseum. Deze worden morgen uitgegeven.

Afgelopen vrijdag was de eerste van twee opeenvolgende vrijdagen dat Nijmegenaren met een laag inkomen (tot 120% van het bijstandsniveau) zich bij het Loket Zorg en Inkomen konden melden voor een gratis entreekaartje voor de tentoonstelling Hercaluneum.

De vijfhonderd toegangsbewijzen die klaar lagen waren deze dag binnen een mum van tijd vergeven. Daarom is besloten nog 500 extra kaarten beschikbaar te stellen voor deze actie. De kaarten worden morgen tussen 9.00 en 17.00 uur uitgegeven bij het Loket Zorg en Inkomen van de gemeente. De aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt.

Wie interesse heeft in een gratis entreebewijs dient een legitimatiebewijs mee te nemen en een bewijs van zijn of haar inkomen, bijvoorbeeld een salarisstrook of uitkeringsspecificatie. Per gezin worden maximaal twee kaartjes verstrekt. De aanbieding geldt niet voor studenten.

In onderstaand overzicht kunt u zien of u in aanmerking komt voor een gratis kaartje. 120%
uitkering
> 65 jaar
alleenstaand
¤ 970,-
¤ 1050,-
samenwonend/gehuwd
¤ 1250,-
¤ 1450,-
één ouder gezin
¤ 1380,-

Meer informatie over de tentoonstelling Herculaneum leest u op de site van Museum Het Valkhof: www.museumhetvalkhof.nl

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 2380