Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Aanleg fietspad Waalsdorpervlakte

De provincie Zuid-Holland is deze week begonnen met de aanleg van Fietspad 10 over de Waalsdorpervlakte. Het gaat om het ontbrekend stukje tussen het fiets-ecoduct over de Landscheidingsweg en het Achterom in de vallei Meijendel. Het fietspad loopt grotendeels over bestaande paden. Op enkele plekken worden stukken van het Visserspad en van een ruiterpad verlegd. Als alles meezit, kan het fietspad in maart 2007 in gebruik worden genomen. De werkzaamheden geven mogelijk enige overlast voor wandelaars en ruiters. De provincie probeert om de overlast zoveel mogelijk te beperken; waar nodig zal een omleiding worden aangegeven.

Voor het beperkte verlies van natuurgebieden laat de provincie compensatiemaatregelen uitvoeren. Voor een deel bestaan die uit het verwijderen van jonge abelen. Daardoor kan het duin ter plekke weer uitgroeien tot open en droog duin. In Meijendel wordt verder de verharding van enkele wandel- en fietspaden verwijderd, zodat de natuur daar weer zijn gang kan gaan.

Het doortrekken van Fietspad 10 stond al lang op het verlanglijstje van de provincie en de gemeenten Den Haag en Wassenaar. Hierdoor kunnen hun inwoners straks genieten van een aantrekkelijk rondje fietsen in de duinen.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22