Radboud Universiteit Nijmegen


Do 14 dec 2006 Moleculaire machientjes op een draad 10:30 uur Drs. R.G.E. Coumans (Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica)
Titel proefschrift: Synthesis and physical aspects of threaded porphyrin assemblies Promotores: Prof. dr. R. Nolte Prof. dr. A. Rowan Copromotor: Dr. J.A.A.W. Elemans
E-mail: r.coumans@science.ru.nl

Geïnspireerd door DNA-polymerase ­ een enzym dat langs een DNA-molecuul glijdt en daar tegelijkertijd duizenden reacties laat plaatsvinden om dat DNA te kopiëren, ging chemicus Ruud Coumans aan het werk om vergelijkbare moleculaire machientjes te maken. Zo maakte hij een holle `molecuulkraal' met een reactieve binnenkant, die allerlei reacties laat plaatsvinden op een langgerekt molecuul dat als een draad in de kraal steekt.
Ruud Coumans (Tegelen, 1977) studeerde in Nijmegen organische en anorganische chemie. Hij studeerde cum laude af en begon aansluitend bij het Institute for Molecules and Materials van de Radboud Universiteit aan zijn promotieonderzoek naar katalystische rotaxaan-systemen.

De academische plechtigheden worden gehouden in de Academiezaal van de Aula, Comeniuslaan 2 (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit Nijmegen, telefoon (024) 361 60 00, e-mail: info@communicatie.ru.nl. De wetenschapsagenda is ook te vinden op internet: www.ru.nl/wetenschapsagenda