Gemeente Zoetermeer

Open Dagen Oosterheem 14, 15 en 16 december

Drie dagen vol informatie en verrassingen

Het informatiecentrum Oosterheem opent op 14, 15 en 16 december extra lang de deuren met een informatief en feestelijk programma. Zo houdt wijkwethouder Emmens zijn spreekuur, kunnen mensen zich informeren over de ontwikkelingen van het Bentwoud en staat het wijzigingsplan Centrum geagendeerd tijdens een inloopavond. De vele vrijwilligers uit de wijk worden in het zonnetje gezet door wethouder Emmens. Vanaf 14 december is ook de vernieuwde website www.oosterheem.nl.

Programma donderdag 14 december:

12.00 - 21.00 uur: Open Dag

17.00 - 19.00 uur: spreekuur wijkwethouder Emmens

18.00 - 21.00 uur: informatieavond Bentwoud

Tijdens het spreekuur van wijkwethouder Emmens kunnen inwoners uit Oosterheem bij hem terecht met goede ideeën voor de wijk en hun vragen. Diezelfde donderdagavond is er speciaal iemand aanwezig voor vragen over de plannen voor het Bentwoud.

Programma vrijdag 15 december:

12.00 - 21.00 uur: Open Dag

15.00 - 16.00 uur: vrijwilligers Oosterheem in het zonnetje door wethouder Emmens

17.00 - 19.00 uur: inloopbijeenkomst wijzigingsplan Centrum

In Oosterheem is een groep vrijwilligers zeer actief. Zij zetten zich in voor de wijk door de adoptieafval - en adoptiebloembakken te onderhouden, deel te nemen aan de werkgroep Verkeer en Uitvoering, zich in te zetten voor de wijkwebsite en voor sociale wijkactiviteiten. Alle vrijwilligers in Oosterheem door worden door wijkwethouder Emmens in het zonnetje gezet en beloond voor hun tomeloze inzet voor de wijk.

Wijzigingsplan Centrum Oosterheem

Oosterheem krijgt een wijkcentrum met vele voorzieningen, zoals winkels, gezondheidscentrum, bibliotheek, horeca. Dat is in het bestemmingsplan van Oosterheem geregeld. Alle bij de ontwikkeling van dit centrum betrokken partijen, zoals ontwikkelaars, woningbouwvereniging, kerkgemeenschap en de gemeente, hebben overeenstemming over de stedenbouwkundige uitgangspunten bereikt. Op dit moment ligt een wijzigingsplan ter inzage. Voor vrijdagavond van 17.00 tot 19.00 uur staat een inloopavond over het wijzigingsplan Centrum Oosterheem gepland.

Programma zaterdag 16 december:

12.00 uur - 17.00 uur: Open Dag

12.00 uur: onthulling vele gezichten van Oosterheem

Op zaterdag is er speciale aandacht voor de mensen die het afgelopen jaar meewerkten aan de presentaties van Oosterheem rond het thema 'De vele gezichten van Oosterheem'. Dan wordt in het informatiecentrum een fotowand met de vele gezichten van de wijk onthuld.