Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

13 december 2006

3FM-Zendercoördinator Florent Luyckx te gast bij Insite op V-Radio

3FM-zendercoördinator Florent Luyckx is donderdag 14 december te gast in het programma Insite van V-Radio. De baas van de publieke popzender zal onder andere vertellen over de restyling van het station en natuurlijk ook de actie van 3FM Serious Request die volgende week van start gaat. Vanwege dat evenement zal er ook gebeld gaan worden met Peter van de Veire, de ochtendjock van Studio Brussel. Hij is in Vlaanderen één van de drie DJ's die in het glazen huis gaat zitten.

Luyckx heeft sinds 2003 de leiding bij 3FM en nam meteen een paar ingrijpende maatregelen die met veel kritiek werden ontvangen. Henk Westbroek en Isabelle Brinkman moesten verdwijnen en het kuiken verdween uit het logo. Even later werd het contract van Cobus Bosscha niet verlengd op plaats te maken voor jongeling Paul Rabbering. Het marktaandeel zit alweer een tijdje in de lift en 3FM kreeg dit jaar de prijs voor 'Beste zender' tijdens de uitreiking van de Marconi Awards. Ook 3FM Serious Request is al eens in de prijzen gevallen. De actie wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. In 2004 werd er geld ingezameld voor Darfur, in 2005 voor Congo en dit jaar voor de 30 miljoen landmijnen.

Het is voor het eerst dat ook het Vlaamse radiostation Studio Brussel mee zal doen aan het evenement. De zuiderburen zullen actie gaan voeren onder de naam Music For Life en Peter van de Veire is één van de jocks die zes dagen lang niet zal eten terwijl hij in een glazen huis in Leuven zit. Hij zal vertellen over de actie, maar natuurlijk komen ook zijn radiocarrière en de radio in Vlaanderen aan bod.

Insite is bedoeld voor radioliefhebbers en geeft inzicht in de wereld van de Nederlandse radio. Elke week is een bekende radiopersoonlijkheid te gast bij presentator Pierre Papa en co-host Jolanda van Duyvenbode. Deze V-guest vertelt over het radiovak. Onlangs kwamen Marisa Heutink, Arjen Grolleman, Gerard Ekdom, Sjors Fröhlich en Wouter van der Goes al langs. Insite wordt elke donderdag tussen 20 en 22 uur uitgezonden op V-Radio. De uitzendingen zijn te beluisteren via internet (www.v-radio.nl) en via de podcast.

V-Radio is het webstation van de Veronica Radioschool speciaal voor nieuw radiotalent. Met gebrek aan vernieuwing en jong talent op de Nederlandse radio wil de Radioschool zich onderscheiden door leden van de Radioschool zelf programma's te laten maken. V-Radio streeft er daarom naar een platform te creëren voor gedurfde en creatieve radio. Iedereen kan lid worden van de Radioschool en vervolgens een programma aanbieden. Echt talent wordt op professionele wijze begeleidt en maakt direct kans op een plekje in de Klas van 24, de praktijkgerichte opleiding aan de Veronica Radioschool.

Noot voor de pers,