Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor persverklaring

ROTTERDAM - Remi Lens geeft de media de mogelijkheid om donderdag 14 december in de grote vergaderzaal van accountantskantoor Mazars, aan de Rivium Promenade 200 op het bedrijvenpark Rivium op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel om 18.00 uur aanwezig te zijn bij het afleggen van een persverklaring.

Nadat het reïntegratiebedrijf Salto had besloten om de sponsoring van het Elite Gymnastics Team te beëindigen zal Lens, die in 2005 ringenspecialist Yuri van Gelder naar een gouden medaille op het EK in het Hongaarse Debracen en wereldkampioenschap in het Australische Melbourne voerde, de volgende stap in zijn loopbaan zetten. Lens heeft zich na de breuk met zijn pupil vlak voor het EK van dit jaar in het Griekse Volos altijd onthouden van elke vorm van commentaar.

Nu Lens echter per 31 december van dit jaar stopt met het Elite Gymnastics Team, waartoe Loes Linders, Suzanne Harmes, de trampolinetweeling Orlando en Fernado Gotschin en Rufus Routh behoren, zal hij zich volledig gaan toeleggen op het trainen van een winnaar van een Olympische zilveren medaille tijdens de Spelen van Athene. De inwoner van Capelle aan den IJssel vindt daardoor de tijd rijp om openheid van zaken te geven en zijn kant van het verhaal rondom de breuk met Van Gelder en de problemen met de KNGU toe te lichten. Daartoe zal hij op het kantoor van Accountantskantoor Mazars in het bijzijn van jurist Edgar Kannekens een verklaring voorlezen.

Voor alle duidelijkheid, er bestaat voor en na het voorlezen van deze persverklaring geen gelegenheid tot het stellen van vragen aan Lens. De trainer voelt, bijna een jaar na dato, slechts de behoefte om voor de aanwezige media eenmalig zijn mening op een aantal zaken te geven teneinde deze te verhelderen en verduidelijken.

Noot: Voor nadere informatie, Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23


---- --