Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT
Van: Birgit Boode
Datum: 14 december 2006

Naamgeving nieuwe centrumplein in Denekamp

Hoe gaat het nieuwe centrumplein in Denekamp heten: draag uw suggesties aan!

Het nieuwe centrumplein wordt een belangrijk visitekaartje van Denekamp. De gemeente Dinkelland vindt het van groot belang dat de inwoners van Denekamp nauw betrokken worden bij de naamgeving van het plein. Daarom kunnen inwoners van Denekamp hun suggesties voor de naam van het nieuwe centrumplein aandragen via de website www.dinkelland.nl of via een antwoordkaart die deze week in de Dinkelland Visie wordt gepubliceerd.

Toelichting

Op 28 maart 2006 heeft het college ingestemd met de uitslag van de enquête die is gehouden over de inrichting van het nieuwe centrumplein in Denekamp. Het ronde ontwerp had meer stemmen dan het vierkante ontwerp. Ook heeft het college ermee ingestemd om het ronde ontwerp verder uit te werken tot een definitief plan. Aan deze uitwerking wordt momenteel hard gewerkt.

Een belangrijke fase die nu aanbreekt is de naamgeving van het nieuwe centrumplein. Dit nieuwe visitekaartje van Denekamp moet een passende naam krijgen en daarbij wil de gemeente de inwoners van het de kern Denekamp nadrukkelijk betrekken.

Hoe gaan we te werk?

Op de gemeentelijke website is een formulier aangemaakt waar mensen hun suggesties voor de naam voor het nieuwe centrumplein kunnen achterlaten en eventueel een toelichting hierop kunnen geven. In Dinkelland Visie wordt op de voorlichtingspagina een antwoordformulier afgedrukt die ingevuld en (kosteloos) naar de gemeente gestuurd kan worden. Alle ingezonden suggesties worden door de Heemkunde bekeken en van een advies voorzien. Heemkunde heeft altijd een adviesfunctie als het gaat om straatnaamgeving. Uiteindelijk beslist het college over de nieuwe naam van het centrumplein in Denekamp.

Richtlijnen

Er zijn een aantal richtlijnen waaraan de ingekomen suggesties getoetst worden:
1. de naam moet onderscheidend zijn en voldoende eigenheid bevatten


2. de naam mag niet voorkomen bij omliggende gemeenten


3. de naam moet karakter aan Denekamp geven

Planning

Op woensdag 13 december staat op de voorlichtingspagina in Dinkelland Visie een suggestieformulier die mensen in kunnen vullen en op kunnen sturen. Vanaf die dag is op de website ook een suggestieformulier actief dat ingevuld kan worden en via de site verstuurd kan worden naar de gemeente. In de maand december kunnen suggesties aangedragen worden. In de loop van januari zullen de binnengekomen suggesties aan Heemkunde voorgelegd worden waarna Heemkunde een advies uitbrengt en het college uiteindelijk een besluit neemt het ver nieuwe naam van het centrumplein in Denekamp.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.


---- --