Ingezonden persbericht


Persbericht

Arlington Securities krijgt eurozone vastgoedmandaat van het Pensioenfonds van de leden van het Europees Parlement Pensioenfonds investeert voor het eerst in vastgoed

Londen, 14 december 2006 - Arlington Securities heeft een mandaat gekregen met een waarde van EUR 10 miljoen van het Pensioenfonds van de leden van het Europees Parlement, gevestigd in Luxemburg. Het is voor het eerst dat dit pensioenfonds investeert in vastgoed. Voorheen investeerde het alleen in aandelen en obligaties. Het geld zal worden geïnvesteerd in Arlingtons Eurozone Fund of Funds, dat Arlington oprichtte in juli 2006.

Karin van der Sluijs, Manager van het Arlington Eurozone Fund of Funds: "De investering in een 'fund of funds' is ideaal voor het Pensioenfonds van de leden van het Europees Parlement omdat het brede toegang geeft tot de vastgoedmarkt in de eurozone, iets wat met directe investering niet mogelijk zou zijn."

"Een toenemend aantal pensioenfondsen investeert in vastgoed buiten de eigen thuismarkt, aangetrokken door de hogere opbrengsten die dat kan opleveren. Veel van deze fondsen ontdekken ook dat een 'fund of funds' zich bij uitstek leent voor meer diversificatie, omdat het hen toegang biedt tot gespecialiseerde managers die de specifieke mogelijkheden weten te benutten in een aantal landen of sectoren. Om met succes een 'fund of funds' te beheren is het essentieel te kunnen beschikken over mensen ter plekke, die met lokale kennis en ervaring deze specialisten kunnen vinden. Dat we dit mandaat hebben gekregen, laat zien dat Arlington een sterk netwerk van internationale kantoren heeft, dat veel en diverse mogelijkheden voor investeerders biedt."

Richard Balfe, Voorzitter van het Pensioenfonds van de leden van het Europees Parlement: "Deze investering is het gevolg van ons besluit om de diversificatie binnen ons portfolio voort te zetten en vooral om onze investering in obligaties, waarvan de opbrengsten momenteel erg laag zijn, af te bouwen. Vastgoed spreekt ons aan omdat het net als obligaties een lange-termijn karakter heeft, maar met potentieel veel hogere opbrengsten."

"We hebben gekozen voor een 'fund of funds' omdat het ons een bredere toegang biedt tot de vastgoedmarkt dan andere methoden. We kozen Arlingtons Eurozone Fund of Funds vanwege Arlingtons sterk onderzoeksgedreven aanpak en hun aanwezigheid op de grote Europese markten."

Over het Arlington Eurozone Fund of Funds
Het Arlington Eurozone Fund of Funds omvat een aantal op de Euro gebaseerde fondsen dat zich richt op specifieke sectoren. Het merendeel van de investeringen wordt gedaan in de eurozone. Het fonds heeft een verwacht jaarlijks rendement van tien procent voor de duur van het fonds. Het maakt deel uit van Arlington's Fund of Funds paraplustructuur, die institutionele beleggers de flexibiliteit biedt in maximaal drie verschillende subfondsen te investeren. Het Eurozone Fund of Funds zal worden aangevuld door een UK Fund of Funds en een meer opportunistisch fund of funds, het Adventurous Fund geheten, om zo een reeks van risico- en rendementprofielen te bieden.

Over Arlington Securities
Arlington Securities ('Arlington') is een van Europa's grootste vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsondernemingen, met internationale activiteiten op het gebied van investering in, beheer en ontwikkeling van vastgoed. Arlington Securities is sinds december 2005 onderdeel van de Macquarie Goodman Group ('Macquarie Goodman'), een geïntegreerde wereldwijde industrieel-vastgoedgroep met een notering aan de Australische beurs. Zijn activiteiten in Azië, Australië en Europa omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten.

Arlington heeft toegang tot een uitgebreid aanbod van vastgoed via zusterbedrijf Eurinpro International SA ('Eurinpro'), een toonaangevende ontwikkelaar van logistiek vastgoed op maat. Eurinpro heeft projecten ontwikkeld ter waarde van meer dan EUR 850 miljoen in heel Europa. Er werken meer dan 90 mensen, die op dit moment meer dan 425.000 m2 vastgoed ontwikkelen.