Gemeente Wageningen

Voortzetting Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering voor minima in 2007

Het Wageningse college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering voor mensen met een laag inkomen voort te zetten.
Het college gaat hiervoor opnieuw een contract aan met zorgverzekeraar Menzis.

Mensen met een inkomen tot 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm komen in aanmerking voor een extra uitgebreide aanvullende ziektekostenverzekering. Dit pakket is een aanvulling op de aanvullende ziektekostenverzekering en wordt vergoed door de gemeente.

Met de uitgebreide aanvullende verzekering zijn mensen verzekerd van goede medische zorg en krijgen zij een bijdrage in bijvoorbeeld de kosten van brillen en contactlenzen, de pedicure en zittend ziekenvervoer. Deelnemers aan dit pakket krijgen tevens aantrekkelijke premiekortingen van Menzis, te weten 5,1% op de basisverzekering en 9% op de aanvullende verzekering.

Daarnaast komt het college de doelgroep tegemoet in de kosten van een aanvullende ziektekostenverzekering van EUR 8,50 per maand of EUR 102,00 per jaar. Bij mensen die gebruik maken van het gemeentelijk voordeelpakket van Menzis wordt dit rechtstreeks verrekend met Menzis. Mensen die zijn verzekerd bij een andere ziektekostenverzekeraar krijgen het bedrag van EUR 102,00 na aanvraag en controle medio 2007 uitbetaald.

Het aanbod van de gemeente is vrijblijvend, het is niet verplicht een aanvullende verzekering af te sluiten. Wel is het nog steeds zo dat de basisverzekering een passende en toereikende voorliggende voorziening is. Dit betekent dat in principe geen bijzondere bijstand voor medische voorzieningen op individuele basis meer wordt verstrekt.