Gemeente Delft

ZwerfAvalpakkers geeërd met speldje

Burgemeester Verkerk heeft donderdag 14 december mensen die zich inzetten voor een schoner Delft onderscheiden met het ZwerfAfvalPakkers-speldje (ZAP-speldje) en een oorkonde. Loes van Damme, Henk van Bergen, Cees Besuijen en de ZwerfAfvalpakkers van dienstencentrum Over de Brug kregen het ZAP-speldje opgespeld door de burgemeester.

Loes van Damme en Henk van Bergen zorgen ervoor dat de Choorstraat en de Brabantse Turfmarkt er altijd opgeruimd uitzien. Al jaren gaan ze elke maandag rond 8.00 uur s'ochtends de straat op om het zwerfafval op te ruimen. Dit doen ze met prikkers die de gemeente Delft beschikbaar heeft gesteld.

Cees Besuijen (75 jaar) ruimt al meer dan tien jaar het zwerfafval in de Bomenwijk op. Hij ergert zich enorm aan zwervend afval en wil de wijk graag schoonhouden.

Daarnaast ontvingen ook de 'ZwerfAfvalPakkers' van dienstencentrum Over de Brug een onderscheiding. Deze groep 'prikt' een aantal dagen per week zwerfafval in Delftse wijken. De gemeente Delft vindt de speldjesregen van NederlandSchoon een goed moment om ook deze groep te bedanken voor hun inzet.

Het onderscheiden van ZAP'ers is een initiatief van de stichting NederlandSchoon. Op 14 december worden vrijwilligers in het hele land in het zonnetje gezet, tijdens de landelijke speldjesregen.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft